ambijent_u_sportskoj_hali

KARATE

EP NOVI SAD 2011

Pet odličja za srpske karatiste

 

Srpski takmičari osvojili su pet medalja, dve zlatne i tri bronzane, i u mlađim kategorijama naša karate reprezentacija je potvrdila visoku evropsku klasu. Nisku medalja počela je prvog dana Bojana Mladežić bronzanom medaljom u konkurenciji kadetkinja (kate pojedinačno). Sledećeg dana zlatnim odličjem se okitio, takođe u katama, pojedinačno, njen klupski drug, član Karate kluba Tikvara iz Bačke Palanke, junior Relja Mijanović.

Povezana vest:  Milica Mandić i Ana Bajić na Grand pri-ju u Kazahstanu

Zlatni Relja je poslednjeg dana predvodio kata tim naše reprezentacije do novog zlata. U finalu su se pred njima isprečili izuzetno dobri Turci, međutim,

naš trio Relja Mijanović, Stefan Šemal i Živojin Nikolić fascinirali su spretnošću ne samo sudije, nego i na tribinama oko 2.000 lju bitelja karatea. Slavi li su protiv Turaka sa 4:1.

Povezana vest:  Zlatna medalja Mirončikova na Evro kupu u Budvi, bronze za Memića i Babića

Bronzane me dalje su poslednjeg dana osvojile u borbama, u konkurenciji mladih seniorki Jelena Milivojšević (do 53 kg) i Ivana Čomagić (+60 kg).

Ostaje žal što Anja Kapela (do 59 kg) u borbama u konkurenciji juniorki nije osvojila bronzanu medalju. U juniorskoj konkurenciji u meču za treće mesto od nje je bila bolja Hrvatica Danka Zorić. Naša reprezentativka je vodila, ali joj je za trenutak popustila koncentracija, što je protivnica iskoristila, munjevito reagovala mavašijem i svojoj zemlji donela bronzu.

Povezana vest:  KARATE, SELEKCIJA SRBIJE OSVOJILA 16 MEDALJA NA TURNIRU „GRAND PRIX CROATIA“,

Uspeh naše reprezentacije je tim veći, što je Evropski šampionat u Novom Sadu oborio rekord po broju učesnika. Naši su osvojili pet medalja u konkurenciji više od 850 takmičara iz 46 zemalja.