KARATE

REPREZENTACIJA SRBIJE OTPUTOVALA NA EP U TURSKU

Mlade nade za Izmir

 

zenska karate reprezentacija sa selektorom miodragom zecevicemEvropsko prvenstvo za kadete i juniore i Evropski kup za mlađe seniore do 21 godine, održaće se u Izmiru. Ovaj turski grad ugostiće najboqe mlade karatsite Starog kontinenta u periodu od 5. do 7. februara.

Biće to odlična prilika da naši mladi sportisti ostvare dobre rezultate jer je poznato da se poslednjih godina srpski karate podmladak sa svakog međunarodnog takmičenja vrati sa po nekom od medalja.

U Izmir je otputovalo 30 reprezentativaca koji će se takmičiti u katama i borbama, muškoj i ženskoj konkurenciji. Uz njih su selektori Miodrag Zečević,  Goran Šćepanović, Simo Salapura (zaduženi za borbe), Ninoslav Glišić i Saša Đorđević (zaduženi za kate).

Povezana vest:  Počinje bokserska Superliga; Borovčanin: Cilj je medalja

Završne pripreme za Izmir karatisti su obavili u Beogradu u Nacionalnom trening centru na Košutnjaku. Trajale su pet dana.– bio je prvi komentar Miodraga Zečevića, selektora devojaka.

– Devojke na takmičenje u Turskoj odlaze maksimalno spremne, zdrave, nemamo problema sa povredama i to je najvažnije Ova reprezentacija je dosta podmlađena. U juniorskoj selekciji će se takmičiti devojke koje će u Izmiru debitovati u nacionalnom dresu. Kada su očekivanja u pitanju, teško ej prognozirati. Dosta stvari će zavisiti od žreba, sportske sreće, ali je, nekako i normalno, da se najviše očekuje od onih najiskusnijih. Karatistkinje koje iza sebe već imaju učešće na najznačajnijim svetskim takmičenjima, koje su osvajale odličja su one od kojih očekujemo najviše – prokomentarisao je Miodrag Zečević.

Povezana vest:  K - 1, Četvrta titula za Semija Šilta

Takmičenje u Izmiru počinje u petak, 5. februara kada su na programu nadmetanja kadeta u katama i borbama. U subotu će na tatami izaći juniori u katama i borbama pojedinačno. Poslednjeg dana održaće se takmičenje juniorskih ekipa u borbama, kao i Evropski kup za mlađe seniore.

Ekspedicija

BORBE, kadeti: Stefan Tmušić (52kg), Uroš Stojčov (63kg). Nikola Petrov (70kg), Aleksandar Šestakov (+70kg).  Juniori: Dejan Zirojević (55kg), Stefan Joksić (61kg), Nenad Kelebić (68kg), Miloš Cicović (76kg), Stefan Lapadat (+78kg). Mlađi seniori: Željko Krstin (68kg), Nikola Jovanović (78kg),   Vladimir  Mitić (+78kg).

Povezana vest:  Muhamed Ali dobio ulicu u Groznom

Kadetkinje: Fahira Fazlić (47kg), Adrijana Vićovac (54kg). Jelena Preković (+54kg). Juniorke: Jelena Tufegdžić (48kg), Marija Stevanović (53kg),   Isidora Ćirković (59kg), Lena Luković (+59kg). Mlađe seniorke: Jelena Milivojčević (53kg), Sanja Cvrkota (60kg), Aleksandra Mijić (+60kg).

KATE, kadet: Stefan Šemlal.Juniorka: Relja Mijanović. Kata tima:  Stefan Šemlal, Relja Mijanović I Živojin Nikolić

Kadetkinja: Katarina Piperin. Juniorka: Milana Jakšić. Kata tim: Katarina Đorđević, Valentina Sekulić i Ivana Romanov.