Ana Bajic

TEKVONDO

Na Banjici 15. Trofej Beograda

U subotu 22. novembra u sali sportskog centra Voždovac na Banjici će se održati 15.Trofej Beograda, međunarodno tekvondo takmičenje.

-Posle majskih nepogoda koje su pogodile Srbiju bili smo kao i mnogi drugi savezi primorani da odložimo održavanje ovog tradicionalnog turnira. Nažalost i septembarski termin smo morali da otkažemo zbog renoviranja prostorija Sportskog centra , tako da sada iz trećeg pokušaja ove godine, u subotu će se okupiti tekvondisti kako iz Srbije tako i iz okolnih zemalja – rekao je  Ljubiša Rakić, generalni sekretar Beogradskog tekvondo saveza.

Povezana vest:  KARATE, Dame Štarka vladaju Srbijom

Prvi operativac kaže:

-Zbog već planiranih aktivnosti nažalost nećemo ugostiti neke ekipe koje su tradicionalno naši gosti poput takmičara iz Slovačke ili Turske. Ipak, očekujemo učešće oko 350 takmičara iz desetak zemalja i verujemo da će takmičenje proteći u najboljem redu i da će naši gosti biti zadovoljni kako našom organizacijom tako i ostvarenim rezultatima. Pored Gradskog sekretarijata za sport i omladinu koji redovno pomaže ovu manifestaciju ove godine nam je pokrovitelj i Gradska Opština Voždovac čijim predstavnicima se ovim putem najiskrenije zahvaljujemo.

Povezana vest:  DŽUDO SP PARIZ 2011, Sedmoro veličanstvenih brane čast Srbije

Takmičenje će se održati za sve starosne selekcije u borbama a ove godine održaće se i Prvenstvo u formama, disciplini koja dobija sve više poklonika obzirom na uspehe reprezentacije Srbije na poslednjem evropskom i svetskom šampionata sa kojih su se vratili sa odličijima svih boja. Početak takmičarskih borbi je predviđen za 9,00 časova dok je ceremonija svečanog otvaranja planirana za 12,00 časova nakon čega se nastavljaju borbe i kreće takmičenje u formama.

Povezana vest:  TEKVONDO, Reprezentacija Srbije ekipno prva u Zagrebu