tijana bogdanovic sp 2015TEKVONDO
Tijana Bogdanović u polufinalu Svetskog prvenstva

Na Svetskom seniorskom prvenstvu u tekvondou koje se održava od 12. do 18. maja u Rusiji, Tijana Bogdanović (do 49 kg) je ušla u polufinale!

Posle tri pobede mlada Bogdanovićeva je uspela da obezbedi medalju, prvu za srpski tim na SP. Ona je u prvom kolu savaldala Italijanku Nikoli 10:8, u sledećem kolu je savladala Turkinju Jildrim 4:1,dok je u četvrtfinalu pobedila trofejnu Francuskinju Azize 4:1. Polufinalna I finalna borba se prema pravilima održavaju narednog dana, u četvrtak, odnosno sutra I protivnica joj je iskusna Koreanka Ha.

Bogdanovićeva sa svega 17 godina ima titulu svetske I evropske juniorske prvakinje, a od početka 2015. učestvovala je na osam G1 I G2 turnira od čega su tri zlatne, jedna srebrna I četiri bronzane osvojene medalje. Na Evropskom seniorksom prvenstvu u olimpijskim kategorijama pre svega mesec I po dana osvojila je srebrnu medalju. Trka za olimpijske igre je odavno počela, a Tijana ne posustaje u skupljanju poena kako bi ušla u top 6 I direktno se plasirala na OI.

Povezana vest:  TEKVONDO, Predsednik Nikolić čestitao zlatnu medalju Milici Mandić

-Presrećna sam. Dugo sam ovo čekala i vredno radila. Moj trener Dragan Jović je napravio najprofesionalniji stručni tim koji brine o meni i svim našim sportistima u klubu. Drago mi je što su sada ovde sa nama. Znam da još nije gotovo, zato ne želim da se previše radujem. Sutra je novi dan i nova šansa – istakla je 17-godišnja Tijana, mlada olimpijska nada.

Dragan Jović je I krenuo u Rusiju sa misijom osvajanja medalja, a Tijanina je prva u nizu.

Povezana vest:  KARATE, U TURSKOM GRADU IZMIRU POČELO 38. PRVENSTVO EVROPE ZA KADETE I JUNIORE, Kvartet uzeo medalje

-Ovo je svetsko prvenstvo i nema lakih protivnika. Najteža borba koja je bila i ključna je protiv Turkinje Jildrim. Stara poznanica sa kojom je bio skor 4-3 za nju. Taktika je bila ključna za ovu pobedu i ponosni smo oboje na to. Zbunili smo je i doveli u mat poziciju. Sa Francuskinjom je takodje bilo teško do samog kraja. Ona je u svetskom vrhu dug niz godina i jako je bilo važno naći pravi ključ koji će otvoriti njena vrata – objasnio je Dragan Jović.

Damir Fejzić (do 74kg) je izgubio posle dve pobede izgubio treću 14:10. Fejza je nanizao značajne pobede, ali ipak nije uspeo da s eplasira u četvrtfinale I bornu za medalju.
Trečeg dana SP na tatami izlaze Ana Bajić (do 67 kg) I Ivan Purešević (do 68kg).

Povezana vest:  Milica Mandić , Vanja Stanković i Ana Tepavacna finalnog Gran priju

Žreb za sve takmičare možete pogledati ovde – http://mastkd.com/2015/05/graficas-de-competencia-del-mundial-de-taekwondo/

Spisak takmičara za SP:

MUŠKI TIM:
Miloš Gladović -58 kg
Nikola Vučković -63 kg
Ivan Purešević -68 kg
Damir Fejzić -74 kg
Ivan Karajlović -80 kg
Miloš Golubović -87 kg
Đorđe Marčetić +87 kg

ŽENSKI TIM:
Tijana Bogdanović -49kg
Dragana Gladović -53 kg
Aleksandra Radmilović -57 kg
Ana Bajić -67 kg
Milica Mandić -73 kg
Violeta Babić + 73 kg

DIREKTOR REPREZENTACIJE :
Boris Gorjup
TRENERI:
Dragan Jović
Marin Dujić
Predrag Kovačić
Darko Kukić