slovacka_tkv_bgd

TEKVONDO

Solidan nastup beogradskih takmičara u Slovačkoj

 

Nakon prošlonedeljnog nastupa u Bugarskoj, Beogradski tekvondo Savez je i ovog vikenda pomogao nastup Beogradskih sportista na međunarodnoj tekvondo sceni. U nedelju 20.Novembra u Slovačkim Košicama održan je tradicionalni „Ilyo Cup“ u organizaciji istoimenog tekvondo kluba a pod pokroviteljstvom Tekvondo saveza Slovačke.

-Naše dve organizacije održavaju više godina unazad odličnu saradnju tako da su gostovanja Slovačkih takmičara na Trofeju Beograda redovna kao i naša gostovanja Slovačkoj. Ovog vikenda put Košica krenuli su Filip Đurđević (TK.Grmeč-Obrenovac) I Bojan Cvijović (Beograd), koji su nastupili u B klasi takmičara i za svoj prvi nastup na inostranoj sceni uspeli da osvoje druga mesta u svojim težinskim kategorijama. Budimir Krivokuća ponovo se kitio srebrnom medaljom u Olimpijskoj kategoriji do 80kg u A klasi takmičara – rekao je Ljubiša Rakić, generalni sekretar Beogradskog tekvondo saveza.

Povezana vest:  TEKVONDO, Predsednik Nikolić čestitao zlatnu medalju Milici Mandić

Na turniru je nastupilo oko 300 takmičara iz Slovačke, Češke, Poljske, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske i naših predstavnika.

-Takmičare je predvodio Luka Trninić, trener TK.Grmeč iz Obrenovca, dok je sudijsku organizaciju Beogradskog tekvondo saveza aktivno predstavljao Davor Borodenko inače sudija međunarodnog ranga Svetske tekvondo federacije.. Pred nama je organizacija Prvenstva Beograda koje će se održati 04.Decembra za sve starosne selekcije u disciplinama formi, borbi i KIK. Nažalost morali smo da ponovo pomerimo datum organizacije prvenstva obzirom da je došlo do pomeranja datuma održavanja Kupa Srbije  u organizaciji nacionalne Asocijacije, ali verujemo da ovo neće uticati na odziv Beogradskih klubova – veli Rakić.

Povezana vest:  TEKVONDO, Novi uspesi srpskih tekvondista, Mandić i Fejzić zlatni