aleksandar_brkovic_trener_partizan

LIGA ŠAMPIONA

Brković: Sa istim ambicijama i protiv Kila

 

Trener rukometaša Partizana Aleksandar Brković izjavio je danas da će u utakmici sa nemačkim Kilom njegova ekipa imati iste ambicije, kao i u bilo kojem drugom meču. Partizan sutra u 19.00 u beogradskom Pioniru igra sa nemačkim Kilom, utakmicu 6. kola Grupe D Lige šampiona.

-Naše ambicije su u svakoj utakmici iste. Ovo je prva utakmica Lige šampiona koju ćemo igrati u Beogradu i to u hali za koju sportsko društvo Partizan vezuju uspesi – rekao je Brković na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  EP DANSKA 2010, Švedska i Norveška u finalu

On je pozvao publiku da dođe u Pionir u podrži mladu ekipu Partizana koja ove godine stiče iskustvo u najelitnijem evropskom takmičenju.

-U Kilu smo igrali dobro, ali smo izgubili sa osam razlike. Mi smo se borili, otišli smo da odigramo hrabro i u tome smo uspeli. Mi sve ekipe poštujemo, ali smo pokazali da sa svima možemo da igramo – rekao je Brković.

Rukometaš Partizana Ivan Dimitrijević ocenio je da je njegov tim u Nemačkoj odigrao dobro.

-Pokazali smo da i sa, po mojem mišljenju, najboljom ekipom na svetu možemo da se nosimo, pa makar 30 minuta. Mislim da je Kilu u drugom poluvremenu golman Tijeri Omeje doneo prevagu. Ima leka i za njega – rekao je Dimitrijević.

Povezana vest:  ARKUS liga: Železničar slavio u Pančevu i ostao rame uz rame sa Partizanom

Levo krilo Partizana Nemanja Ilić, proglašen je za najboljeg igrača na toj poziciji u 5. kolu Lige šampiona.

-To je većim delom zasluga saigrača. Trudiću se da u još nekom kolu budem najbolji – rekao je Ilić i pozvao publiku da dođe u Pionir.

Sportski direktor Partizana Aleksandar Blagojević istakao je da će Kil doći u najjačem sastavu i da neće podceniti crno-bele, naročito posle utakmice u Nemačkoj.

Povezana vest:  EP ŽENE 2014, Rukometašice Crne Gore pobedile Švedsku za polufinale EP

-Posle mnogo godina igraćemo u Pioniru. Nadam se da će sve funkcionisati kao i na mečevima u Vršcu – rekao je Blagojević i dodao da je „ovo jedna od retkih situacija kada neko može nešto vrhunsko da dovede u Beograd“.

Ekipa Kila dolazi danas u Beograd, a večeras će odraditi trening na Banjici i sutra prepodne u Pioniru. Partizan u ovoj sezoni još nije zabeležio pobedu u Ligi šampiona.