kang-SprungTEKVONDO

Yong Beom Kang u Beogradu

 

U sklopu planiranih akcija saveza na redu je i drugi stručni seminar koji će se održati predstojećeg vikenda 30 i 31.oktobra u Sali GCFK Stari DIF a organizator je Tekvondo savez Beograda.

Gost TSB biće Korejski majstor taekwondoa Yong Beom Kang koji u Austrijskom glavnom gradu vodi školu korejskih borilačkih veština. Tema ovog seminara je tradicionalni i praktični tekvondo, kao i nezaobilazni deo ove korejske veštine  a to je samoodbrana.

Učesnici će imati priliku da uče Hapkido tehnike (odbrambene veštine) kao i klasične tehnike tekvondo samoodbrane. Učesnici će takođe imati priliku da obave polaganje za učenička i majstorska zvanja koja se verifikuju u Svetskom tekvondo centru Kukkiwon koji je jedini ovlašćen za izdavanje diploma a Instruktori moraju posedovati licence i odobrenje za držanje polaganja.

Povezana vest:  Strahinja Đurić najbolji takmičar na prvom Mozzart MMA prvenstvu Srbije

-Svetska Tekvondo Federacija nastoji da uvrsti takmičarsku disciplinu formi kao još jedan segment na programu Olimpijskih igara. Iz ovog razloga bitno je poznavanje osnova tekvondoa koje su ovde mnogi zaboravili a neki ih nikada i nisu učili. Tekvondo je izuzetno kompleksna borilačka veština koja je našoj javnosti prezentovana samo kroz sportsku borbu a ne kao kompletna borilačka veština. Prilikom gostovanja Korejskih demo timova u proteklim godinama primetno je bilo oduševljenje publike ka akrobatskim tehnikama, atraktivnim samoodbranama i tehnikama lomljenja koje su prezentovali korejski majstori. Nažalost u većini naših klubova ove discipline se ne praktikuju, pa je nama cilj da putem jednog ovakvog seminara prezentujemo učesnicima i svim zainteresovanima malo drugačiju sliku o tekvondou – rekao je Ljubomir Rakić, generalni sekretar TSB

Povezana vest:  Za olimpijsko zlato u Riju - Fijat 500 na poklon

Prvi operativac je nastavio izlaganje.

-I ova akcija je kao i ostale naše akcije pomognuta od strane Sekretarijata za omladinu i sport Beograda, a zahvalni smo na pomoći i Gradskoj opštini Voždovac kao i Turističkoj organizaciji Voždovca koji su nam izašli u susret oko same organizacije. Nadamo se da će nam se pridružiti i predstavnici Ambasade Koreje ukoliko budu u mogućnosti zbog diplomatskih obaveza. Želja nam je da u saradnji sa kvalifikovanim stručnjacima iz Evrope i Sveta doprinesemo razvoju i širenju tekvondoa  po celoj Srbiji obzirom da je tekvondo jedan od četiri zvanična Olimpijska borilačka sporta. Javnost nažalost nije ni upoznata sa činjenicom da je država omogućila osvajačima medalja u seniorskoj konkurenciji na zvaničnim evropskim i svetskim šampionatima da sa punih 40 godina starosti ostvaruju pravo na Nacionalno priznanje i novčanu naknadu do kraja života. Ipak, da bi se osvojila tako željena medalja neophodno je pravilno i stručno praćeno treniranje od samog početka. A nama je to cilj i sigurni smo da će svi učesnici ovog seminara sigurno poneti mnoštvo novih stvari sa sobom – završio je Rakić.

Povezana vest:  DžUDO, PANAMERIKA OPEN U SAN SEBASTIJANU, Zlatni Kukolj