slatke_price_knjigaKnjiga Slatke priče najavljuje drugi Beogradski Salon Slatkiša

Na ovogodišnjem Sajmu knjiga pojaviće se pravi slatkiš za dušu-knjiga SLATKE PRIČE! Zahvaljujući zajedničkom naporu i ogromnom entuzijazmu Beogradskog Salona Slatkiša i Enco Book-a, preko pedeset autora dobilo je priliku da na jedinstven način nađe put do čitalačke publike. Ovo je ujedno i najava predstojećeg, drugog po redu Beogradskog Salona Slatkiša SLATKE PRIČE koji će se održati od 26.-28.novembra u Sava centru.

Nastanak knjige inspirisan je iskrenim emocijama autora. Priče su prispele u ogromnom broju na nagradni konkurs za izbor Najlepše Slatke Priče, koji je objavio Prvi Beogradski Salon Slatkiša SLATKE PRIČE , tj. njegov organizator kompanija Optimizam iz Beograda, u jesen 2009. godine.  Godina je bila teška i prema zvaničnim saopštenjima – godina recesije. Uprkos tome, naši autori su skoro dva meseca, koliko je trajao konkurs, gotovo svakodnevno slali svoja štiva,  tako da su organizator i žiri u sastavu Mirjana Bobić Mojsilović, Gorica Nešović i Zorica Karnović imali radost i istovremeno delikatan zadatak da izaberu najbolje. Dilema je bilo mnogo, ali je  izdavanje ove knjige bilo bez dileme. Uredništvo je sačinilo uži izbor najboljih priča, a Optimizam je kao organizator sa svojim partnerom Enco Book iz Beograda učino sve da ova knjiga ugleda svetlost dana i da mnogi autori prestanu da budu anonimni.

Povezana vest:  Modni spektakl u Novom Sadu tokom trećeg dana Serbia Fashion Weeka

Slatki crteži takođe predstavljaju izuzetan segment ovog neobičnog izdanja i prispeli su na konkurs za izbor Najboljeg Slatkog Crteža. Autori crteža su takođe raznovrsni, od grupa iz obdaništa i njihovih vaspitačica, preko školskih razreda i učiteljica, studenata, do poznatih autora karikatura i likovnih umetnika. Maštovitost prispelih radova bila je očaravajuća za žiri u sastavu Ivona Rajčević Barandovski, Jakša Vlahović i Jelena Blečić, ali je u sadržaj ove knjige takođe ušao samo uži izbor crteža. Ipak, radost da vide sve divne, slatke crteže imali su posetioci Prvog Beogradskog Salona Slatkiša, na izložbi slatkog crteža u beogradskom Sava Centru.

Povezana vest:  Žerard Pike prevario Šakiru sa Bar Raefaeli

Na pitanje šta je presudilo da uđe u ovako svojevrstan izdavački poduhvat sa Beogradskim Salonom Slatkiša, Maja Enis, direktor Enco book-a je odgovorila:

-Pri prvom čitanju, odmah sam prepoznala ogromnu količinu emocija i iskrenosti u pričama različitih autora. Uverena sam da će neki od ovih tekstova pomoći mnogim čitaocima da lakše prođu kroz sopstvene životne situaciji i uticati da razmišljaju o slatkoj strani života .“

Konkursi Drugog Beogradskog Salona Slatkiša

Novi konkurs za  izabor Najlepše slatke priče, Beogradski Salon Slatkiša je objavio da će trajati deset meseci, tj. od 01. novembra 2010. do 01. Septembra, 2011. godine. Na duži konkursni rok organizator se odlučio kako bi brojnim autorima, dao više vremena i samim tim veće šanse da napišu svoju priču, pošalju u narednih deset meseci i na taj način uđu u sadržaj druge knjige SLATKE PRIČE.

Povezana vest:  Blistave oči jednim klikom uz NIVEA Cellular 3 u 1 korektor za negu područja oko očiju

Priče treba slati na e-mail adresu: [email protected]

Ove godine Konkurs za izbor NAJSLAĐEG LICA bira se u organizaciji časopisa Bazar i Beogradskog  Salona Slatkiša. Nagrada za prvonagrađeno najslađe lice  e objava pojaviti na naslovnoj strani Bazara, a pravo učešća imaju devojke starosti 18-30 godina koje pošalju svoje fotografije na e-mal adresu [email protected], najkasnije do 22.novembra ove godine.

Torta dužine 40 m

Za sve ljubitelje slatkiša, organizatori ovogodišnjeg Beogradskog Salona Slatkiša najavljuju mnoštvo iznenađenja, a jedno koje će svakako izazvati opštu pažnju je novi regionalni rekord u dužini torte. U suorganizaciji čuvene kiuće Stamevski, kompanije Aretol i Unifajn iz Mađarske biće napravljena torta dužine preko  40m! Svi posetioci koji kupe parče torte direktno će pomoći decu u Tiršovoj jer su organizatori ovog svojevrsnog spektakla odlučili da sav prihod poklone u humanitarne svrhe.