Tepavcevic Piper Divac Espinos CelanDivac primio čelnika evropske i svetske karate federacije Antonia Ertuetu Espinosa
 
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac primio je danas u olimpijskoj kući predsednika Evropske i Svetske karate federacije Antonia Ertuetu Espinosa.
U pratnji gospodina Espinosa bili su generalni sekretar Evropske karate federacije Stjepan Čelan, predsednik Karate federacije Srbije Slavoljub Piper i predsednik Komisije za edukaciju Karate federacije Srbije Strahinja Tepavčević.
Predsednik Evropske i Svetske karate federacije Antonio Ertueto Espinos boravi u Srbiji gde će prisustvovati Balkanskom šampionatu za seniore koji se održava ovog vikenda u Čačku.
„Zadovoljstvo mi je što smo u olimpijskoj kući ugostili gospodina Espinosa, koji je došao u Srbiju da prisustvuje održavanju Balkanskog šampionata. Karate je tradicionalni sport koji je, iako ne spada u grupu olimpijskih sportova, uvršten u program prvih Evropskih igara u Bakuu. Karate federacija Srbije ima apsolutnu podršku Olimpijskog komiteta Srbije kako bi naši karatisti ostvarili što bolje rezultate u Azerbejdžanu“, rekao je predsednik OKS Vlade Divac.
Povezana vest:  Milica Mandić osvojila zlatnu medalju na OI u Tokiju