Milica Mandic Tijana Bogdanovic zlato HolandijaTEKVONDO
Milica Mandić i Tijana Bogdanović zlatne u Holandiji

Na međunarodnom turniru Dutch Open, G2 kategorije, Milica Mandić (do 73kg) i Tijana Bogdanović (do 49kg) osvojile su zlatne medalje u seniorskoj konkurenciji! Ovo je izuzetno važan rezultat budući da su obe u trci za Olimpijske igre 2016. godine!
-Zadovoljna sam rezultatom i borbama, ovo je bitan rezultat za mene posle povrede ruke. Novih 20 poena za ranking listu i veliki test pred svetsko prvenstvo. Hvala treneru Jovicu na velikoj podršci i celom timu. Radujem se novim izazovima i nadam se velikim rezultatima – rekla je Milica posle pet pobeda i povrede ruke zbog koje je pauzirala od početka godine.
Za Tijanu ovo znači skok na svetskoj i olimpijskoj listu, ulazak u top 30 najboljih i učestvovanje na Grand Priju, a onda je i sve bliža ulasku u top 6 koji joj garantuje odlazak na OI u Brazilu.
-Presrećna sam zbog ovog zlata na najjačem turniru u Evropi i svetu. Takođe mi je drago da sam pobedila nekoliko takomičarki iz prvih 10 na svetu u poslednjih 30 dana. Znam da je put do Ria težak i pun trnja ali zaista sanjam taj dan. Daću sve od sebe da uspem na tom putu. Zahvlajujem se Olimpijskom komitetu Srbije, Ministarstvu omladine I sporta i Kombanci na podršci. Takodje, moram da se zahvalim i mojim profesorima koji imaju razumevanje za moja odsustvovanja iz škole. Sada me čeka svetsko prvenstvo i pravi izazov. Znam da od toga mnogo znači i vec od ponedeljka krecem sa programom koji napravi moj trener Gale – uzbudjena je 16-godišnja Tijana koja već hara seniorskom konkurencijom.
Dragan Jović, izuzetno je zadovoljan uspehom Tijane i Milice. Ovo je pravi test pred svetsko seniorsko prvenstvo ove godine u maju.
-Ovo je izuzetan dan za naš sport. Na ovako velikom turniru osvojiti dva zlata je stvarno za poštovanje. Ipak treba spustiti loptu i misli već usmeriti ka svetskom prvenstvu. Raduje me uspešan povratak Milice, osvajanje zlata posle povrede ruke je više nego dobar znak. Posle pet nedelja odsustvovanja sa borilišta i poraza u Švajcarskoj ovo je odličan povratak. Mnoge borbe su bile izjednačene ali ono što meni daje dodatnu veru u velike uspehe u narednom periodu je njen povratak u tim teškim borbama. Njena psiha je opet bila na nivou olimpijske šampionke – zadovoljan je Jović I šta je sve pokazala na tatamiju Tijana.
-Zlato Tijane Bogdanović je kao jedan prelepi san. Ona je prosto samlela svoje protivnice. Pobedila je nekoliko takmičarki iz prvih 10 u poslednjih nekoliko nedelja. Mislim da će biti spremna za svetsko prvenatvo, za najveća dostignuća. Kao što sam i ranije najavljivao ona je bez premca u njenom godištu u svetu. Sada pobedjuje i starije i iskusnije. Idemo korak po korak ka Riju ali bez velikog pritiska. Ona je jako mlada i trebaće našem sportu još mnogo godina. Hvala MOS-u ,OKS-i i Kombanci na podršci – zaključio je Jović.
U Holandiju je otputovao ceo srpski nacionalni tim, ali su drugog takmičarskog dana samo Tijana I Milice uspele da osvoje medalje, i to zlatne. Prvog dana su se takmičili kadeti i junior, gde su takože zabelećeni zavidni rezultati. Marija Perišić (do 47kg) osvojila je zlato, Jovana Atlagić (do 44) srebro, Sara Jović (do 33kg) srebro, Novak Jović (do 41) bronzu, kao I Miljana Stefanović (do 37) i Novak Stanič (do 33kg). Vanja Stanković (do 52) u juniorskoj konkurenciji bila je treća, kao i Velimir Veličković (do 59) i Bogdanović Jana (do 59kg), dok je Nađa Savković (do 63kg) bila druga.
U nedelju, trećeg i poslednjeg takmičarksog dana nastupaju ostali iz nacionalnog tima.

Povezana vest:  Strahinja Đurić najbolji takmičar na prvom Mozzart MMA prvenstvu Srbije