11070545 10206183152326164 1218606669087226859 oTEKVONDO
Dobri rezultati na državnim prvenstvima

Državna prvenstva u tekvondou za ovu godinu su završena. Proteklog vikenda su održana za kadete i seniore, a dve nedelje ranije za pionire i juniore.
TKD Galeb je prvi u kadetima, juniorima i seniorima, dok je TKD Elit prvi u pinorima.
Na nacionalnom prvenstvu učestvovale su i Milica Mandić (do 73kg) i Tijana Bogdanović (do 49kg) i to svega posle sedam dana kako su na G2 turniru u Holandiji osvojile zlatne medalje. Osim toga, deca iz cele Srbije i brojnih klubova imala su mogućnost ne samo da gledaju naše najbolje takmičarke na tatamiju već i da se druže sa njima, i fotografišu.
– Spuštena je zavesa na državnim prvenstvima za ovu godinu. Vidjeno je mnogo dobrih i kvalitetnih borbi. Lepo je bilo videti na državnom prvenstvu naše najbolje takmičare koji su u protekla dva meseca neprekidno branili bolje zemlje na medjunarodnim takmičenjima i skupljali poene za svetsku rang listu. Naročito je bilo lepo videti i Milicu Mandić na državnom prvenstvu. To je bilo vrlo korisno za sve mladje naraštaje kojima je ona idol – istakao je Dragan Jović, sportski direktor. – Čestitam svim klubovima na učešću I na osvajanju priznanja na ovom prvenstvu. Posle mnogo godina videla se dominacija beogradskih klubova što je ekipni plasman na kraju i pokazao. Mnogo novih takmičara je pokazalo zavidan nivo znanja i već smo ih upisali na širi spisak reprezentacije. Trebalo bu ih na vreme evidentirati i pratiti, i svakako dati šansu prvom prilikom.
Boris Gorjup, delegat takmičenja, apsolutno je zadovoljan ishodom turnira.
-Takmičenje je okupilo najbolje srpske borce, učestvovali su svi najbolji klubovi i treneri u zemlji, sve je proteklo u najboljem redu, fer i sportski kako to dolikuje najboljima. Po prvi put proglašene su i najbolje sudije, na kraju uzeti su i uzorci devet sportista od strane antidoping agencije – istakao je Boris.
U maju ove godine se održava Svetsko prvenstvo, a već sledećeg vikenda je Evropsko prvenstvo u olimpijskim kategorijama.
-Zbog nedovoljno sredstava, ekipa broji samo osam takmičara, ali zaista sjajnih – istakao je Jović.
Spisak takmičara za EP u olimpijskim kategorijama:
Milica Mandic (+68kg), Ana Bajic (-68kg), Tijana Bogdanovic (do 49kg), Milos Gladovic (do 58kg),Nikola Vučkovic (do 68kg),Damir Fejzic (do 80),Stojan Rabijac (do 80) i Marko Djuričic (+87). Od trenera idu Marin Dujic i Dragan Jović.

Povezana vest:  TEKVONDO, TEHNIČKO PRVENSTVO SRBIJE ZA 2011, Beogradskim klubovima primat