galeb rusija

Mandićeva predvodi srpski tim na SP u Rusiji

Reprezentacija Srbije u tekvondou nastupiće sa 12 takmičara na Svetskom prvenstvu koje sutra počinje u ruskom Čeljabinsku.
Boje Srbije u muškoj konkurenciji braniće Miloš Gladović (do 58 kilograma), Nikola Vučković (63), Ivan Purešević (68), Damir Fejzić (74), Ivan Karajlović (80), Miloš Golubović (87) i Đorđe Marčetić (preko 87).
Ženski tim broji pet članova: Tijana Bogdanović (49), Dragana Gladović (53), Aleksandra Radmilović (57), Ana Bajić (67) i Milica Mandić (73).
-Ekipa je dobro pripremljena i veoma motivisana da napravi novi rekord sa osvojenim medaljama. Do sada smo osvojili samo jednu medalju na svetskim prvenstvima i do sada je to bila bronzan. Zaista verujemo da je ova ekipa spremna da poveća broj medalja, i da budu i sjajnije od bronze – rekao je trener Dragan Jović.
Prvi na tatami izaći će Miloš Gladović u konkurenciji do 58 kilograma.
-Žrebom ne možemo da budemo u potpunosti zadovoljni, ali tako je to na Svetskom prvenstvu. Svi su došli sa najvećim ambicijama i svi žele na Olimpijske igre. Zadatak je da se usredsredimo na naš učinak i da damo najbolje od nas. Videćemo koliko je to malo ili veliko u poređenju sa svetom – rekao je Jović.
Takmičenje u Rusiji imaće dodatni značaj jer svako od reprezentativaca juri bodove i za olimpijsku listu, od koje zavisi ko će ići na Olimpijske igre u Brazilu.

Povezana vest:  OI 2016, Borero Molina doneo Kubi novo rvačko zlato (OSVAJAČI MEDALJA)