Viva Vox2

Viva Vox na Mikser Festivalu 7. juna

Hor Viva Vox će zajedno sa Dejanom Petrovićem i Big Bendom zatvoriti muzički program Mikser Festivala, najvećeg regionalnog festivala kreativnosti i inovativnosti 7. juna, na otvorenom stejdžu u Mostarskoj 5.
Hor Viva Vox iz Beograda, predvođen dirigentkinjom Jasminom Lorin, postoji od 9. maja 2005. godine.
Kako se navodi u saopštenju Mikser Festivala, 2009. u svoje nastupe uvodi ritmičku podršku bitboksa, vokalne tehnike kojom se imitiraju zvuci bubnjeva i perkusija, i okreće se izvođenju popularne muzike isključivo glasovima, bez instrumentalne pratnje Ova kombinacija čini ih jedinstvenim u Srbiji.
Širu popularnost u zemlji i svetu stekli su u julu 2011. godine, kada je video snimak njihovog izvođenja pesme „Du hast“ nemačkog benda „Rammstein“ postao hit na društvenoj mreži YouTube.
Vrhunac njihove dosadašnje karijere predstavlja koncert u sali Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija u januaru 2013. godine, kojim su preuzeli odgovornu ulogu kulturnih ambasadora naše zemlje pred celim svetom. 
Kao jedini muzički sastav iz Srbije koji je ikada nastupio u ovoj dvorani, Viva Vox se pridružio listi probranih svetskih muzičara kojima je pripala ta velika čast. 
Ulaznice za peti dan Mikser Festivala su dostupne na svim prodajnim mestima Gigs Tixa po ceni od 1000 dinara, dok je cena petodnevnog kompleta ulaznica 3000 dinara, dodaje se u saopštenju.

Povezana vest:  Evo gde će se posetioci Lovefesta provoditi tokom dana