Drugog vikenda avgusta meseca u klubu Barutana posetioci će moći da uživaju u gostovanjima internacionalnih zvezda iz progresiv haus i tehno miljea.

Petak, 13. avgust, rezervisan je gostovanje progresiv haus veterana Nicka Warrena, jednog od superstar di-džejeva koji je na sceni od sredine 90-ih, koji je ujedno i jedan od ambasadora elektronske muzike. Domaću podršku te večeri pružiće mu Bokee i Migazz.

Nick Warren bio je rezident kluba Cream u Engleskoj, išao je na svetske turneje i pojavljivao se na mnogim miks albumima. Nick se 80-ih godina preselio u Bristol i do ranih 90-ih postao je jedan od glavnih gradskih di-džejeva. U to vreme, vrteo je eklektičnu paletu žanrova, od daba i hip hopa, do hausa, koji je postao njegov omiljeni stil muzike. Kada su kolege iz Bristola, sastav Massive Attack krenuli na turneju po Americi, pozvali su Nick-a da im bude oficijalni di-džej tokom turneje, što svedoči o njegovim veštinama za gramofonima, kao i njegovoj tadašnjoj reputaciji. Nakon toga, Warren je započeo svoju neverovatno uspešnu rezidenturu u klubu Cream u Liverpulu. Narednih godina Nick je uživao u velikom uspehu. Kroz kombinaciju odličnih mikseva za Mixmag, DMC, i veoma uspešan Global Underground serijal, i izdavanjem niza klupskih hit singlova, dostigao je sam vrh elektronske i haus scene. Nastavio je da izdaje albume, singlove i remikse sa svojim partnerom iz Way Out West projekta, a remiksovanjem pesama za zvezde, kao što je Lana Del Rey, učvrstio je svoju poziciju multitalentovanog producenta vrhunske dens muzike.

Povezana vest:  Shapeshiftersi otvaraju Adria Music Conference u Umagu

Iza sebe ima osam albuma izdatih za Global Undergorund uz izdanja potpisana i za izdavačke kuće Renaissance i The Balance Series. Cela njegova diskografija i popularni The Soundgarden miksevi čine ga jednim od prvih di-džej zvezda na svetu, a on tu titulu decenijama održava. Warrenova muzička širina i raznolikost čine da svaki njegov performans predstavlja jedinstveno iskustvo slušanja, a njegov specifičan pristup muzici omogućio mu je da se poveže sa klaberima na globalnom nivou. Kroz ekspanziju sopstvenog lejbla The Soundgarden u globalno popularan brend, poznat po svojim internacionalnim događajima, učvrstio je svoju, već jaku reputaciju giganta elektronske, tehno i haus muzike. Od kasnih 2000-tih, kao posrednik za nove talente, bristolske izdavačke kuće Hope Recordings, Nick takođe provodi vreme tragajući i za novim muzičkim zvezdama.

Dan kasnije, u subotu 14. avgusta na Kalemegdan se vraća španska tehno umetnica afričkog porekla Fatima Hajji, koja je sinonim za snažni hard tehno, u kome se protežu hipnotišuće arapske melodije, kao i elementi afričke muzike, salse i dobar gruv. Za pultom će joj se pridružiti lokalci TKNO i The +, jedan od pobednika ovogodišnjeg Let’s Mix It takmičenja.

Fatima poseduje odličnu tehniku miksanja i talenat u selekciji muzike. Osim što nastupa na najvećim svetskim festivalima poput Awakeningsa, ADE, Tomorrowlanda, kao i u tami klubova kao što su Tresor, Berghain, Eden Ibiza, EGG London i Fabrik, gde dominira svojim masivnim, tvrdim zvukom po kojem je prepoznaju širom planete, Fatima je vlasnica tri izdavačke kuće i vodi i svetski slušanu radijsku emisiju Standbite Music, dok žurke svoje etikete Silver M održava na Ibizi, u Amsterdamu i Barceloni. Stekla je fanove širom sveta zahvaljujući jedinstvenom muzičkom odabiru i još neverovatnijim setovima u kojima konstantno ruši barijere i pruža nezaboravno iskustvo slušaocu, uz čiste andergraund tehno setove na sporijim brzinama.

Povezana vest:  Rasformiran ruski pop duet t.A.T.u.

Sledećeg petka, 20. avgusta binu u Barutani preuzima lokalna trap ekipa – momci pod pseudonimom Crni Cerak, čiji se bitovi i rime slušaju sa telefona iz ćoškova širom Srbije, sa specijalnim gostima – Full house ekipom koja je već dugi niz godina neizostavni deo andergraund trap scene, a to su Lacku Dizzy i Jovanni, koji predstavljaju ulični turbo trap, kao i Numerom i Gerumom iz Hazze organizacije, koji se vešto klackaju između andergraunda i mejnstrima.

Subota 21. avgust posvećen je mladim nadama lokalne scene, koje će nastupiti u okviru prvog Let’s Mix It Showcase-a. Te večeri za pultom će se smenjivati pobednici i finalisti ovogodišnjeg i prošlogodišnjeg Let’s Mix It takmičenja, di-džej ekipa u sastavu: Dakissa, Katalina, Lanna, Mina Poznanović i Baka.

Tajanstveni, maskirani žensko-muški duo Nipplepeople održaće svoj beogradski koncert u Barutani, u nedelju 22. avgusta, na kojem će bend predstaviti novoaranžiranu set listu pojačanu svežim scensko-vizualim elementima.

Harizmatična Monika Kruse, jedna od pionira evropske tehno scene, donosi Terminal M žurku u Barutanu, u petak 27. avgusta. Te večeri, njen specijalan gost biće Ilija Djokovic, jedan od najboljih tehno producenata sa naših prostora.

Povezana vest:  Remi Panossian Trio na Nišvillu

Poslednja subota u avgustu rezervisana je za sve poštovaoce izraelskog trens zvuka, kada će nastupiti psy trens projekat Bizzare Contact i trens mag Indra, uz lokalnu podršku Goa sapiens di-džejeva – Aquapipe, Sivi i Albert.

Do kraja osme sezone Barutane, očekuju nas nastupi žanrovski veoma raznovrsnih izvođača. Petak 3. septembar mesec rezervisan je za tradicionalni beogradski nastup superstara progresiv scene, Hernana Cattanea i njegovog kolege italijana Graziana Raffe. Dan kasnije, di-džej pult će deliti jedna od najtraženijih regionalnih tehno di-džej dama Lea Dobričić i njena koleginica i prijateljica iz Bukurešta – Nusha. U petak 10. septembra premijerno će nastupiti maestralni Folamour koji iza sebe ima tri hvaljena albuma i legendarni Boiler room set, koji ga je pozicionirao kao jednog od najperspektivnijih izvođača svoje generacije. U subotu 18. septembra, posetioci će imati prilike da čuju lajv nastup Nico Plagemanna, polovine nemačkog projekta Kollektiv Turmstrasse, koji su jedni od retkih umetnika sa haus i tehno scene koji se ističu od mnoštva drugih artista. Minimal i tehno legenda, Sonja Moonear, vodeće ime svetske andergraund elektronske scene i nosilac laskavog nadimka „ženski Villalobos“ vraća se u Beograd u petak 24. septembra.

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa. Sve kupljene ulaznice za prošlogodišnje nastupe ovih izvođača važiće i za nove datume.