tijana bronzaTEKVONDO
Tijana Bogdanović bronzana na Svetskom prvenstvu u Rusiji

Na Svetskom seniorskom prvenstvu u tekvondou koje se održava od 12. do 18. maja u Rusiji, Tijana Bogdanović (do 49 kg) je osvojila bronzanu medalju! Ovo je prva medalja za srpski nacionalni tim, ali i prva velika za mladu Tijanu, olimpijsku nadu.

Bogdanovićeva sa svega 17 godina ima titulu svetske I evropske juniorske prvakinje, a od početka 2015. učestvovala je na osam G1 I G2 turnira od čega su tri zlatne, jedna srebrna I četiri bronzane osvojene medalje. Na Evropskom seniorksom prvenstvu u olimpijskim kategorijama pre svega mesec I po dana osvojila je srebrnu medalju. Trka za olimpijske igre je odavno počela, a Tijana ne posustaje u skupljanju poena kako bi ušla u top 6, I direktno se plasirala na OI.

-Presrećna sam osvojenom medaljom ali i pomalo tužna jer znam da sam mogla i više. Moj trener i ceo stručni tim misli da sam bila dobra ali i da sam zaslužila više i nadam se da cu sledeci put opravdati njihova ocekivanja- istakla je 17-godišnja Tijana.

Povezana vest:  KARATE, ZLATNI POJAS ČAČKA, Tri krune za Srbe

Posle tri pobede mlada Bogdanovićeva je uspela da obezbedi medalju.  Ona je u prvom kolu savaldala Italijanku Nikoli 10:8, u sledećem kolu je savladala Turkinju Jildrim 4:1,dok je u četvrtfinalu pobedila trofejnu Francuskinju Azize 4:1. Polufinalna borba se prema pravilima održavaju narednog dana, odnosno danas, I protivnica joj je bila iskusna Koreanka Ha od koje je izgubila 7:5 u izuzetno teškoj I tesnoj borbi.

-Važno je održati kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima. Ova bronza je zlata vredna obzirom na to da je Tijana pre 10 dana napunila tek 17 godina. Mogu slobodno reći da centralni sudija nije bio na visini zadatka večeras – objasnio je Dragan Jović. – Sada idemo punom parom ka Evropskom igrama u Bakuu. U subotu izlazi Milica na tatami i nadam se da ćemo njenim, a i nastupom preostalog dela tima napraviti novi rekord, a to je dve ili više medalja na svetskom prvenstvu.

Povezana vest:  Čečenski lider Kadirov podržao boksersku saradnju i poslao pozdrave predsedniku Srbije

Hvala svima u Srbji za besktajnu podršku koju nam dajete svakim danom na javnim mrežama i putem medija. Verujte u nas, a mi vas nećemo razočarati.

Posle tri pobede mlada Bogdanovićeva je uspela da obezbedi medalju, prvu za srpski tim na SP.  Ona je u prvom kolu savladala Italijanku Nikoli 10:8, u sledećem kolu je savladala Turkinju Jildrim 4:1,dok je u četvrtfinalu pobedila trofejnu Francuskinju Azize 4:1. Polufinalna I finalna borba se prema pravilima održavaju narednog dana, u četvrtak, odnosno sutra I protivnica joj je iskusna Koreanka Ha.

Ana Bajić (do 67kg) je poražena u drugom kolu od Elin Johanson iz Švedske, inače prvog nosioca. Ivan Purešević (do 68kg) je takođe poražen u drugom kolu, od aktuelnog svetskog I olimpijskog šampiona iz Turske, Serveta Tzugula.

Povezana vest:  Svetska džudo federacija štiti Rotenberga

U petak su na programu Dragana Gladović (do 53kg) I Violeta Babić (+73kg).

Žreb za sve takmičare možete pogledati ovde – http://mastkd.com/2015/05/graficas-de-competencia-del-mundial-de-taekwondo/

Spisak takmičara za SP:

MUŠKI TIM:

1.      Miloš Gladović -58 kg

2.      Nikola Vučković -63 kg

3.      Ivan Purešević -68 kg

4.      Damir Fejzić -74 kg

5.      Ivan Karajlović -80 kg

6.      Miloš Golubović -87 kg

7.      Đorđe Marčetić +87 kg

ŽENSKI TIM:

1.      Tijana Bogdanović -49kg

2.      Dragana Gladović -53 kg

3.      Aleksandra Radmilović -57 kg

4.      Ana Bajić -67 kg

5.      Milica Mandić -73 kg

6.      Violeta Babić + 73 kg

DIREKTOR REPREZENTACIJE :

Boris Gorjup

TRENERI:

·         Dragan Jović

·         Marin Dujić

·         Predrag Kovačić

·         Darko Kukić