milica mandic treningTEKVONDO
Mandić, Golubović i Marčetić četvrtog dana SP

Na Svetskom seniorskom prvenstvu u tekvondou koje se održava od 12. do 18. maja u Rusiji, srpski tim trećeg dana nije uspeo da zabeleži ulazak u polufinale nijedne od dve takmičarke koje su bile na programu. Za sada se još uvek jedina bronza 17-godišnje Tijane Bogdanović iz TKD Galeb.
Dragana Gladović (do 53kg) poražena je na starrtu od Ukrajinke Litvinčuk 5:4. Violeta Babić (+73) je izgubila u četvrtfinalu od iskusne Francuskinje Gledis 6:0, a pre toga je zabeležila pobede nad Australijankom Stivens, a zatim I nad Kineskinjom Li na zlatan bod u četvrtoj rundi.
-Violeta je bila sjajna u prva dva meča. Pobedila je Kineskinju, prvakinju Azije, ali je izgubile od dvostruke prvakinje sveta iskusne Gliedis – rekao je Dragan Jović.
Četvrtog dana na tatami izlaze Miloš Golubović (do 87kg) i Djordje Marčetić (+87kg), kao I Milica Mandić (do 73kg), olimpijska šampionka I dvostruka evropska vicešampionka, koja je trenutno prva I na svetskoj I olimpijskoj listi, ujedno I prvi nosilac šampionata.
-Svetsko prvenstvo donosi veliki pritisak na takmičare , a naručito na one najbolje. Naš stručni tim je najviše radio baš na tom delu poslednjih dana. Treba izdražati epitet prvog nosioca i to potvrditi u svim mečevima. Naravno da verujem da je Milica spremna za to. Siguran sam da će se predstaviti na najbolji način i da će dati sve od sebe. Koliko je to visoko znaćemo uskoro – objasnio je Jović.

Povezana vest:  Kik boks turnir 27. oktobra u Beogradu

Žreb za sve takmičare možete pogledati ovde – http://mastkd.com/2015/05/graficas-de-competencia-del-mundial-de-taekwondo/