Galebov letnji kamp

TEKVONDO
Galebov letnji kamp – proslava godine dana od osvajanja olimpijske zlatne medlje u Londonu

Tradicionalni Galebov letnji kamp, 19. po redu, okupio je preko 120 boraca iz 12 zamalja u Vrnjačkoj banji, na pripreme pred početak nove, jesenje sezone.
Međutim, nisu samo odlični trenizni obeležili kamp već I činjenica da se prošlo godinu dana od kada je Milica Mandić, članica tekvomdo kluba Galeb, osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu. Dragan Jović, najbolji trener u 2012. godini, obeležio je ovaj događaj uz najbliže prijatelje u Vrnjačkoj banji.
– Još uvek kada me pitaju kakav je osećaj bio pre finala na Olimpijskim igrama, naježim se I kažem im da je to posebna priča koja se ne moće ispričati u 5 minuta. Drago mi je što smo godinu dana od osvajanja medalje proslavili ovde, sa prijateljima iz drugih zemalja koji godinama već dolaze na naš kamp. Radujem se novim pobedama I osvajanjima, kojih će biti na pretek – napominje Jović. – I ove godine treninge na kampu vode stručnjaci iz Irana, Sejed Kalife I Reza Imanzade, iskusni treneri sa Azad Univerziteta, koji su došli sa veoma jakom ekipom boraca, osvajačima svetkih, azijskih medalja, reprezentativcima Irana, jedne od najjačih nacija u tekvondou.
Milica je posle svetskog seniorskog prvenstva napravila malu pauzu, pa je na kamp došla puna elana I volje za novim pobedama.
-Proletelo je godinu dana od osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama. To je osećaj koji će trajati zauvek. Lepo je što smo ga proslavili baš na mestu gde smo se spremali za Olimpijske igre. Kamp je kao I svake godine novo iskustvo na kome se uvek trudimo da naučimo što više stvari, popravimo greške I družimo se sa ljudima iz drugih zemalja, I podelimo iskustvo – rekla je Milica Mandić.- Imam dva važna turnira do kraja godine. Gran pri u decembru koji će mi poslužiti da skupljam poene za rang listu, a drugi je Galebov trofej, naš tradicionalni turnir koji okuplja najbolje borce iz regiona I sveta.
U isto vreme održava se i prvi internacionalni Galebov kamp za forme, koji vodi Nata Tapalkova iz Rusije, osvajačica tri medalje sa svetskog i evropskog prvenstva.

Povezana vest:  Vanja Stanković zlatna na Belgian Open-u!