MILICA Mandic mancesterTEKVONDO
Milica Mandić peta na SP u Rusiji

Na Svetskom seniorskom prvenstvu u tekvondou koje se održava od 12. do 18. maja u Rusiji, Milica Mandić je izgubila u četvrtfinalu kategorije do 73 kilograma. Olimpijska šampionka je stala u trećem kolu gde je izgubila od Koreanke Oh 13:5, dok je pre toga pobedila Huang (Tajpeh) na zlatan bod, I Filipinku Aloru sa 12:2.
Miloš Golubović (do 87kg) je u drugom kolu poražen od Uzbekistanca Bajkezijeva, prvog nosioca turnira, dok je Djordje Marčetić (+87) stao u prvom kolu porazom od Turčina Sarija.
– Na žalost nismo uspeli da osvojimo medalju. Pobeda u svakoj borbu nam je mnogo značila. Rupturu kosog trbušnog mišića od 9 mm koju je zadobila 15 dana ranije odvojila je od treninga u najvažnijem pripremnom periodu. Bol koji je imala nije joj dozvoljavao da se fokusira na taktiku koja je bila ključ za Koreanku.
Moramo da nastavimo sa terapijom čim se vratimo i da potražimo šansu na evropskim igrama – istakao je Dragan Jović. – Želeo bih da se zahvalim fizioterapeutu Predragu Jovičiću i Dušku Iliću koji su sve učinili da se Milica uopšte pojavi na svetskom prvenstvu. Nadam se da će još neko od preostalih takmičara ponoviti Tijanin rezultat i povećati broj medalja. Uteha ostaje u osvojenim poenina za plasamn od 5-8 mesta .Videćemo kako će posle svetskog izgledati olimpijski renking.
Za sada jedinu medalju za srpski tim osvojila je Tijana Bogdanović (do 49kg).
U nedelju na tatami izlazi Aleksandra Radmilović (do 57kg) i Nikola Vučković (do 63kg).

Povezana vest:  TEKVONDO, Milici Mandić prija pažnja i status olimpijca