Milica Mandic of SerbiaTEKVONDO
Milici Mandić zlato u Bahreinu

Milica Mandić, olimpijska šampionka u ekvondou iz Londona prošle godine, osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 73 kg na turniru najviše klase G 1 u Bahreinu.
U finalu je savladala Anđelu Popović iz Slovenije sa 13:0. U polufinalu je bila uspešnija od domaće takmičarke Hadaju Ahmed Malak sa 7:0. U prvom kolu je bila slobodna.
-Zadovoljna sam jer mi je pobeda donela deset bodova za svetsku listu. Na žalost, takmičarke iz Koreje, iako prijavljene, nisu došle na turnir, a imala sam veliku želju sa njima da se borim – rekla je Milica Mandić koja je pobedila, a da nije prepustila ni jedan poen protivnicama!
Njen trener Dragan Jović, najuspešniji srpski stručnjak u izboru OKS u 2012. bio je prezadovoljan:
– Rezultati Milice Mandić na nekoliko turnira su pokazatelj sam smo dobro radili i da na prvi način pratimo plan prirema za seniorsko Prvenstvo sveta u Meksiku – kaže Jović.- Medalju je dobila od princa Nader Bin Hamada, koji je ujedno i predsednik Olimpijskog komiteta Bahreina. Vraćamo se u ponedeljak u Beograd, a predstojeći vikend ćemo iskoristiti da odradimo trening sa nekom od domaćih ekipa.
Boravak u Bahreinu Jović je iskoristio da dogovori saradnju sa tekvondo federacijama zemalja iz tog regiona i učešće na turnirima:
– Ljudi su veoma ljubazni u Bahreinu. Napravili smo dobre kontakte sa Katarom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Bahreinom. Svi će doći na letnji kamp koji organizuje naš Tekvondo klub Galeb u Vrnjačkoj banji. Čak je i Irak izrazio želju da se njihova reprezentacija priprema sa našom pred odlazak na svetsko prvenstvo u Meksiko. Sledeća stanica je Belgija idućeg mesca i Milca Mandić će učestvovati na takođe veoma jakom turniru.
Drugog dana na tatami će izaći Damir Fejzić (do 74 kg) i Stojan Rabijac (do 80 kg).

Povezana vest:  Selektor Piperski: Svako je krojač svoje sudbine, verujemo u medalje