tas otvaranje 26062015 0015
TEKVONDO
12. EVROPSKO PRVENSTVO U FORMAMA, BEOGRAD
Ceremonijom otvaranja počeo Šampionat
 
U Hali sportova u Novom Beogradu počelo je 12. Evropsko prvenstvo u formama za sve uzraste. Prijavljeno je 431 takmičar iz 27 zemalja a Srbiju predstavlja 23 sportista. Na ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovao je ambasador Republike Koreje Do Hun Li, Predrag Peruničić – Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Repblike Srbije kao i predstavnici Beograda i ostali sportski radnici.
Na ceremoniji otvaranja Fred Bastehaš, potpredsednik Evropske tekvondo unije uručio je plaketu za doprinos i razvoj tekvondoa Draganu Joviću – treneru, Predragu Peruničiću kao i Edmundu Šramu dok je prvi čovek srpskog TAS-a uručio plakete Fredu Bastehašu i  Salesu Pravalasu.
Predsednik Tekvondo asocijacije Srbije Edmund Šram na otvaranju Šampionata je rekao:
-Zadovoljan sam organizacijom i kao i uvek u Srbiju su svi dobro došli. Nadam se odličnim rezultatima naših reprezentativaca ali i da sve prođe u najboljem redu – rekao je Šram.
Siniša Jasnić, potpredsednik Tekvondo asocijacije Srbije po završetku ceremonije otvaranja je rekao:
-12 Prvenstvo Evrope u formama je oborilo sve rekorde. Učestvuje 431 takmičar iz 27 zemalja i siguran sam da će sve proteći u najboljem redu. Sa našim skromnim finansijskim mogućnostima usplei smo da organizujemo takmičenje na svetskom nivou u Hali sportova – rekao je Jasnić.
Prvi operativac Saveza Zoran Ćendić je bio kratak.
-Mi smo završili operativni deo. Sada je na takmičarima da dođu do što boljeg rezultata i da nsana  najlepši način obraduju medaljama. Mi smo organizaciju odradili perfektno i najbitnije je da sve maksimalno funkcioniše. U organizaciji, finansijski, su nam pomogli Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije i Grad Beograd koji su prepoznali zanačaj Prvenstva Evrope kao i Olimpijski komitet Srbije koji su nam pored finansija ustupili ljudstvo i tehniku. Tu su uvek nezaobilazni volonteri kao i firma Prajd – rekao je Ćendić.
Osvajačica zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu, u borbama, Milica Mandić takođe je prisustvovala ceremoniji otvaranja.
-Drago mi je što se u Srbiji pored borbi organizuje i Prvenstvo Evrope u formama. Nadam se dobrom sportskom rezultatu naših takmičara – rekla je Mandić. 
 
PHOTO: ATAIMAGES
tas otvaranje 26062015 0022
Povezana vest:  Vladimir Kličko i Flojd Mejveder ulaze u Kuću slavnih boksa