Aktuelna prvakinja sveta u kategoriji – 61 kg Jovana Preković i karatistkinja Karate kluba „Knjaz“ iz Aranđelovca je nakon finala na Premijer ligi koja je održana prošle nedelje u Šangaju ponovila uspeh i danas se plasirala u finale na Seriji A u karateu koje se održava ovog vikenda u Montrealu. Ovo takmičenje je takođe jedno od kvalifikacionih turnira za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Jovana je na veličanstven način izborila učešće u finalu koje će biti održano u nedelju 23.06.2019. godine. U prvom kolu pobedila je takmičarku iz Kazahstana Utelbayevu sa 5:3, u drugom kolu bila je bolja od takmičarke iz Ukrajine Shostak Diane sa 3:0, nakon ovog meča u trećem kolu Jovana je pobedila reprezentativku iz Kine Zhang Xiaoling opet sa 3:0.

Povezana vest:  TEKVONDO, Reprezentacija na Kopaoniku pred EP

A onda je došao na red meč sa trenutno najboljom takmičarkom iz Japana Someya Mayumi koju je Jovana deklasirala sa 6:0 i tako se plasirala u polufinale. U polufinalnom meču Jovana Preković se sastala sa reprezentativkom Kanade Jumaaa Hayom koju je bez problema dobila sa 3:0 .

Finalni meč će biti održan u nedelju 23.06.2019. godine i u finalu će se Jovana sresti sa reprezentativkom Perua Alexandrom Grande.

Povezana vest:  ULTIMAT FAJT, Seminar Gonkavlesa u Košutnjaku (FOTO)

„Ono što je Jovana danas demonstrirala jeste vrhunska umetnost karate borbe. Pokazala je da se nalazi u vrhunskoj formi i nije pružila niti jednoj današnjoj protivnici priliku da je ugrozi i na maestralan način se plasirala u finale. Ono što je najvažnije sakupile smo još bodova za kvalifikacije za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine i to nam je jedini cilj.“ rekla je Roksanda Atanasov trener Jovane Preković

Povezana vest:  Beograd domaćin EP u tradicionalnom karateu

„ Danas sam se osećala fantastično, uživala sam u svakom meču, nadmudrivala se sa protivnicama i pobeđivala ih veoma ubedljivo. Ali to nije sve što ja mogu, idemo dalje u finale, a onda Roksanda i ja letimo u Minsk na Evropske Olimpijske igre I jedva čekam da se pridružim našem Olimpijskom karate timu. Plasmanom u finale sam osvojila nove bodove i to je nama u ovom trenutku jedino važno jer naš cilj je učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju“- nakon finalne borbe izjavila je Jovana Preković.