tijana bogdanovic sp 2015

TEKVONDO
Tijana Bogdanović bronzana u Moskvi

Tijana Bogdanović (do 49kg) osvojila je bronzanu medalju na Grand pri-ju u Moskvi, turniru G4 kategorije. Tijana je posle tri pobede u polufinalu poražena od Koreanke So Hui Kim 10:3, dok je pre toga savladala predstavnice Egipta, Francuske I Brazila. Na ovom turniru učestvuje samo najboljih 32 sa olimpijske liste, dok na OI ide šest najboljih na kraju godine.
-Prvi put ulestvujem na Grand pri turniru I dala sam sve od sebe da osvojim ovu medalju. Naravno dam razoračana I da mi je žao jer mi je cilj bilo zlato. Nadam se da imam još šanse da se pokažem I da sakupim bodove na preostala tri Grand prija, ako ne uspem boriću se na evropskim kvalifikacijama – rekla je 17-godišnja Tijana.
Dragan Jović iako zadovoljan rezultatom, veruje da je Tijana mogla do zlata.
-Jučerašnji dan je bio lpš za naše borce. Danas je Fejzić pobedio u prvom koli Francuza a u drugom izgubio od odlicnog Lutala iz Velike Britanije. Tijana je ponovo bila naša najuspešnija takmičarka. Bronza na njenom prvom Grand priju je zlata vredna. Nažalost to nije dovoljno za direktan plasman na OI.
Ostaju jos dva Grand prija, kao I finalni Grnad pri u decembru, i svakako da ćemo dati sve od sebe. Na kraji ostaju nam i Evropske kvalifikacije u januaru ako se ne plasira direktno. Tijani je svakako mesto na OI. Sa tek napunjenih 17 godina osvojla je zaista puno medalja. Miličina povreda je prošlost i ubrzo se vraća na pobedničke staze – objasnio je Jović
Preostali takmičari nisu uspeli da osvoje odličje na ovom turniru. Milica Mandić (+67kg) je poražena od Turkinje na startu, kao I Violeta Babić u istoj kategoriji. Ana Bajić (-67kg) je takože zaustavljena na startu, dok je Damir Fejzić (do 80kg) u drugoj bori poražen od iskusnog Lutalo Muhameda iz Velike Britanije.

Povezana vest:  KARATE, Titule za Maju i Stefana