Karate

Sjajan test za Izmir

SELEKCIJA SRBIJE OSVOJILA 16 MEDALJA NA TURNIRU „GRAND PRIX CROATIA“

 

Uspesna kontrola u Samoboru - karatisti KFSU hrvatskom gradu Samoboru po 19. put održan je tradicionalni međunarodni turnir „Grand prix Croatia“. Učestvovalo je 1050 takmičara iz 18 zemalja, a među njima je bila i selekcija Srbije.

Reprezentacija je bila sastavljena od kadeta, juniora i mlađih seniora koje u februaru očekuje Evropsko prvenstvo u Izmiru. Uz njih su bili selektori Miodrag Zečević, Goran Šćepanović i Simo Salapura. Na takmičenju u Hrvatskoj naši reprezentativci su osvojili ukupno 16 medalja: dve zlatne, osam srebrnih i šest bronzanih.

Povezana vest:  Prokuplje domaćin pojedinačnog prvenstva Srbije u boksu

– „Grand prix Croatia“ je bio kvalitetan turnir i odlična provera za naše reprezentativce. Posle uspešno odrađenih priprema u Apatinu, turnir u Samoboru je bio prilika da proverimo formu kandidata za nacionalni tim. Naši mladi karatisti su ostvarili dobre rezultate, pokazali visok stepen forme i sada nam preostaje da nastavimo sa radom kako bi u Izmiru ostvarili što bolje rezultate. Poznato je da poslednjih godina nema takmičenja sa kog se karatisti Srbije nisu vratili sa bar jednom medaljom. Želja nam je da zadržimo taj kontinuitet – bio je komentar Sime Salapure.

Povezana vest:  DŽUDO, Olimpijski pobednik seksualno uznemiravao studentkinju

Zlatna odličja pripala su kadetima Urošu Stojčovu (do 63kg) i Igoru Galičiću (+70). Srebra su osvojile kadetkinja Katarina Piperin u katama, kadeti Andriana Vićovac (do 54kg), Nikola Petrov (do 70kg) i Aleksandar Šestakov (+70kg), juniorke Jelena Tufegdžić (do 48kg) i Lena Luković (+59kg), kao i mlađe seniorke Jelena Milivojčeić (do 53kg) i Ivana Čomagić (+60kg). Bronzana odličja pripala su kadetkinji Fahiri Fazlić (do 47kg), juniorima Dejanu Zirojeviću (do 55kg) i Stefanu Joksiću (do 61kg), kao i mlađim seniorima Sanji Cvrkoti (do 60kg), Danijeli Milenković (do 60kg) i Arseniju Tadiću (do 68kg).