branislav_kuruca_1

TEKVONDO

Kuruca peti u Belgiji

 

Proteklog vikenda Belgijski grad Gent bio je domaćin 1500  tekvondo takmičara iz celog sveta. Kao jedno od bodovnih takmičenja Evropske tekvondo unije okupilo je veliki broj svetskih i evropskih vrhunskih takmičara. Beogradski tekvondo savez je pomogao nastup četvoro takmičara u formama i jedne takmičarke u borbama kao i učešće jednog od naših međunarodnih sudija.

-Naši takmičari su trebali da nastupe u sastavu Reprezentacije Srbije ali je nacionalni savez odustao od organizacije nastupa takmičara u formama tako da smo mi rešili da pomognemo učešće nekoliko Beogradskih sportista. Branislav Kuruca je zauzeo 5.mesto u seniorskoj konkurenciji dok se Miloš Petković plasirao na devetu poziciju među juniorima. Mitrović Stojan nije prošao kvalifikacije, dok su u muškom timu zauzeli peto mesto. Generalno zadovoljni smo ostvarenim iako je malo nedostajalo sportske sreće da se naši takmičari vrate sa medaljama. Aleksandra Radmilović je u borbama nakon prve pobede poražena od Nemačke predstavnice. Sa našim takmičarima put Genta išao je i Nebojša Anđelković koji je zauzeo odlično 11. Mesto u konkurenciji senior 1, gde je na poslednjem državnom prvenstvu poneo titulu šampiona – rekao je Ljubiša Rakić.

Povezana vest:  TEKVONDO, Milica Mandić osvojila zlato na US Openu

Rakić, generalni sekretar Beogradskog tekvondo saveza dodao je:

-Među masom međunarodnih sudija koji su delili pravdu na ovom takmičenju našao se i naš sudija Davor Borodenko koji je učestvovao na ovom takmičenju na poziv organizatora i njihove sudijske organizacije. Davor je bio jedini naš predstavnik među sudijama na ovom prestižnom evropskom turniru.

Povezana vest:  TEKVONDO, Bronza za Tijanu Bogdanović na Gran priju u Rusiji