Kik boks

Odbrojavanje za „Srbija open“

U SUSRET MEĐUNARODNOM TURNIRU U ZEMUNSKOM PINKIJU

 

gagiDugo najavljivani međunarodni profi turnir „Srbija open”  održaće se poslednjeg vikenda u januaru u zemunskom hramu sporta, hali „Pinki“. Pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, a u organizaciji Kik boks saveza Srbije, „Srbija open” će biti održan u dva dana, 30. i 31. januara.

– Ideja o organizaciji tako jakog, kvalitetnog turnira, postoji već dugo, a zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta, koje je generalni pokrovitelj turnira, ideja je uspela da zaživi. Prvobitni plan je bio da se „Srbija open“ održi sredinom decembra, da kvalitetnim takmičenjem završimo jednu od najuspešnijih godina u istoriji srpskog kik boksa u kojoj su naši takmičari na međunarodnoj sceni beležili sjajne rezultate. Zbog proglašenja pandemije gripa sve smo morali da odložimo. Sada je definitivno sigurno da će se „Srbija open“ održati 30. i 31. januara u „Pinkiju“bio je prvi komentar Srđana Bugarčića, generalnog sekretara Kik boks saveza Srbije.

Povezana vest:  SP MAKEDONIJA, Serija uspeha Srba

Organizatori ne kriju da pretenduju da „Srbija open“ postane najkvalitetniji turnir u regionu na kome će, pored najboljih srpskih boraca, učestvovati i najkvalitetniji kikbokseri iz regiona.

Kao što smo i najavili takmičenje će se odvijati u disciplini K-1 za muškarce i žene. U konkurenciji muškaraca turnir će se odvijati u devet kategorija: 60, 63,5, 67, 71, 75, 81, 86, 91 i +91kg. Dame će se nadmetati u tri težinske kategorije: 60, 65 i 70kg. Prvog dana na programu su eliminacije, u nedelju će na programu biti finala.

Bugarčić je govoreći o detaljima turnira, istakao:

Planirano je da se u subotu od devet do 13 časova organizuje merenje, od 13 do 15 časova odradiće se žreb, a u 15 časova počeće eliminacije. U zavisnosti od broja prijavljenih takmičara eliminacione borbe bi trajale do 20 ili 21 čas. U nedelju, 31. januara od 10 časova bi se radila polufinala, dok bi u 20 časova počeo finalni program. Ono što treba istaći jeste da će biti određenih razlika u borbama u dva takmičarska dana. Eliminacije će se raditi po amaterskim pravilima, sa svom zaštitnom opremom koja je obavezna na amaterskim takmičenjima pod okriljem WAKO federacije. Finala će se, međutim, raditi po profi pravilima. To znači da će od zaštitne opreme borci imati samo rukavice i gumu za zube.

Povezana vest:  SP ZAJUNIORE I KADETE, BEOGRAD 2010, Počela takmičenja za medalje (1. dan)

Do termina održavanja turnira ostalo je 20-ak dana. Kakvo je interesovanje za „Srbija open”?

Tokom Svetskog šampionata, održanog u oktobru u austrijskom gradu Filahu, kontaktirali smo sa predstavnicima, pre svega, evropskih federacija, i bilo je interesovanja za dolazak na turnir. Odlaganje „Srbija opena” je malo poremetilo stvari, ali očekujem da će biti boraca iz inostranstva. Po završetku praznika prosledili smo informaciju o turniru kancelariji Svetske WAKO federacije, odatle je pismo poslato svim nacionalnim savezima članica, objavljen je poziv i na zvaničnom internet sajtu WAKO federacije i verujem da će biti pozitivnih odgovora. Za sada, što je i očekivano, javili su se Bugari, Makedonci, postoji interesovanje u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj… Procenjujem da će na „Srbija openu“ učestvovati borci iz nekoliko evropskih zemalja, uz, naravno, najbolje srpske takmičare čime će ovaj turnir već od starta imati visok renome – zaključio je Bugarčić.