galeb kzn arena
XIV GALEB BELGRADE TROPHY – SERBIA OPEN 2015
Očekuju se odlične borbe u Areni
 
Duga tradicija ovog turnira i veliki broj prijavljenih takmičara (1450 takmičara iz oko 50 zemalja) nas je primoralo da ovaj put Trofej održimo u Kombank Areni 10. I 11. oktobra. ULAZ JE BESPLATAN.Na turniru će nastupiti neki od najboljih boraca ovog sporta – olimpijska šampionka iz Londona 2012. Milica Mandić, bronzana sa seniorskog prvenstva sveta u Rusiji ove godine Tijana Bogdanović, bronzana sa SP u Meksiku 2013. Ana Bajić, olimpijci Damir Fejzić i Dragana Gladović, učesnik Gran Prija Miloš Gladović, kao i najbolji kadeti i juniori.
U subotu će biti održana takmičenje za kadete i juniore, dok će u nedelju na borilišta izaći seniori. 
Četvrtfinalne i polufinalne borbe su od 16 sati, a finala počinju u 18 sati. Ulaz u Kombank arenu biće slobodan oba dana turnira.
– Konkurencija je svake godine sve jača, jer dolaze najbolji borci sveta. Veliki izazov za mene predstavlja i to što se borim pred svojom publikom i porodicom. Idemo korak po korak, nadam se uspesnsom takmičenju, kako za mene, tako i za sve naše borce – rekla je Milica Mandić.
Utiske pred početak turnira iznela je i 17-godišnja Bogdnavićeva, koja će se takmičiti u kategoriji do 49 kilograma.
-Mnogo mi znači jer se borimo pred domaćom publikom. Daću sve od sebe, jer je ovaj turnir poslednja provera pred Gran pri u Mančesteru – rekla je Bogdanovićeva koja do olimpijske norme morati da dođe preko evropskih kvalifikacija u januaru.
Prvi put manifestacije neće biti održana u Pioniru, već u jednoj od najvećih dovrana na Balkanu.
-Specifična je situacija, jer smo zahvaljući pomoći grada Beograda i ministarstva za sport i omladinu promenili halu. Svake godine turnir je sve bolji i bolji, sam krem evropskog i svetskog tekvondoa dolazi u Beograd . objasio je Dragan Jović, direktor turnira.
Član UO i slektor juniorske reprezentacije Srbije Marin Dujić izjavio je da predstojeći turnir nosi veliki broj bodova i predstavlja kontrolni ispit pred Evropsko prvenstvo u Rigi. 
Potpredsenik Tekvondo saveza Srbije Sinisa Jasnić otkrio je da će Beograd pokušati da dobije organizaciju evropskog ili svetskog prvenstva u skorijoj budućnosti.
– Uradićemo sve da pokažemo da smo spremni za tako nešto zato nam ovaj turnir mnogo znači. Pozivam ljubitelje tekvondoa i sporta da podrže naše takmičare. Verujem da će postići odlične rezultate – rekao je Jasnić.
 
PHOTO: ATAImages
Povezana vest:  Boks nam je dao šansu da uspemo u životu!