milica gale mancester

TEKVONDO
Milica Mandić osvojila bronzu na Grand priju u Mančesteru

Milica Mandić (+67 kg) osvojila je bronzanu medalju na Grand priju, turniru kategorije G4, koji se održava u Mančesteru (od 16. do 18. oktobra), i obezbedila nove bodove za svetsku listu i trku ka Riju 2016. Milica je trenutno prva na olimpijskoj listi, a prvih šest na kraju 2015. direktno se plasira na OI.
Olimpijska šampionka savlada je Petru Matijašević sa 10:4, zatim Meksikanku Espinozu na zlatan bod, koju je savladala u finalu Olimpijskih igara u Londonu 2012. U polufinalu je izgubila posle zlatnog boda, od Britanke Biance Wladken posle 1:1 u regularnom završetku meča.
– Zadovoljna sam kako sam pristupila svim mečevima. Od prve borbe sam imala jake protivnice i nisam smela da se opuštam. Drago mi je najviše jer sam se takmičarski povratila posle nekoliko teških povreda ove godine i poraza u prvim kolima na predhodnim GP takmičenjima. Ceo moj stručni tim je verovao da je to samo loš period i da će sve biti dobro. Trener Dragan mi je na kraju rekao dobrodošla nazad. To mi je dovoljno. Nadam se da će ova bronza napraviti još korak ka Riju ali o toj matematici brine Gale. Nastavljamo sa pripremama za finale GP u Meksiku gde će se konačno i definitivno objaviti ko su putnici za Rio sa rang liste – rekla je Milica.
Dragan Jović je zadovoljan rezultatom I borbama olimpijske šampionke, budući da je prethodnih nekoliko meseci Milica imala problema sa povredama.
– Ceo dan je bila izuzetna, u polufinalu je nedostajala sreća ali ne možemo žaliti. Psole toliko problema sa povredama tokom sezone, teško je doći na grand pri i pobeđivati. Jedini G1 turnir na kome je mogla da proveri formu su Poljska Open i Galebov Trofej Beograda prošlog vikenda – istakao je Dragan Jović. – Kada se sve to sabere, ovo je sjajan rezultat a još značajnije njen pristup borbama. Sada smo korak bliže Riju.
Miloš Gladović (do 58kg) se takođe borio u subotu, poražen je u četvrtfinalu od trenutnog svetskog broja 1, Iranca Farzana Falaha sa 9:5.
– Gladović je bio sjajan. Pobedio je mnogo bolje rangirane boce na svetskoj i olimpijskoj listi, a borio se sa najboljim borcem u toj kategoriji u poslednje dve godine. Imao je meč u svojim rukama sve do treće runde. Ovo je odlična uvertira za njega pred evropske kvalifikazije za Olimpijske igre u januaru – istakao je Jović.
U nedelju se bore Tijana Bogdanović (do 49kg) i Damir Fejzić (do 80kg).

Povezana vest:  TEKVONDO, Formaši podbacili drugog dana SP