tijana bogdanovic sp 2015

TEKVONDO
Tijana Bogdanović bronzana na Grand priju u Mančesteru

Tijana Bogdanović (-49 kg) osvojila je bronzanu medalju na Grand priju, turniru kategorije G4, koji se održava u Mančesteru (od 16. do 18. oktobra), I obezbedila nove bodove za svetsku listu I olimpijsku trku. Tijana će svakako svoju šansu da odlazak u Rio potražiti na evropskim kvalifikacijama u januaru.

Tijana je na startu pobedila Peruanku Lizbet posle prekida u drugoj rundi. Zatim je slavila protiv Francuskinje Aziez 8:5, dok je Egipćanku pobedila sa 10:4. U polufinalu je ipak izgubila od dvostruke olimpijske prvakinje Kineskinje Wu.

Povezana vest:  DŽUDO, Srbija proglašena za najbolju reprezentaciju na uspešno održanom Judo Šampionatu Balkana

– Zadovoljna sam što sam na trećem grand priju na kome učestvujem osvojila drugu medalju. Cilj je na ovom turniru I bio susret sa Wu, htela sam da se borim sa njom. To mi je odlična provera pred evropske kvalifikacije. Videla sam gde grešim, na čemu ću raditi u narednom periodu. Izuzetno iskustvo za mene iz kog ću sigurno izaći još bolja – rekla je Milica.
Dragan Jović je I poslednjeg dana Grand prija zadovoljan rezultatom, svestan da 17-godišnja Tijana može još mnogo bolje.

Povezana vest:  12. EVROPSKO PRVENSTVO U FORMAMA, Ceremonijom otvaranja počeo Šampionat

– Ova medalja je još jedan dokaz da je Tijanino mesto na Olimpijskim igrama. Izgubila je od moćne Kineskinje Wu, ali je pokazala sjajan karakter i borbenost. Damir Fejzić je takođe bio izuzetan u oba meča, ali je nažalost ostao bez medalje. Kada podvučemo crtu, ovo je najbolji rezultat na dosadasnjim grand pri turnirima za naše reprezentativce. Dve bronze i mnogo pobeda ostavljaju dobar utisak u Mančesteru – istakao je Dragan Jović.

Povezana vest:  Sanja i Dragana donele prve medalje za Srbiju na EP u Jerevanu

Damir Fejzić (do 80kg) je pobedio Francuza Torana sa 5:3, dok je u drugoj borbi izgubio od Uzbekistanca Rafailovića 12:7.