spaga_u_vazduhuTEKVONDO

Koryo Tekvondo Festival

 

Nakon nastupa predstavnika Beogradskog tekvondo saveza u francuskom gradu Strazburg na 14. Alsace Open međunarodnom turniru i osvajanja 4 medalje, takmičari BTS se spremaju za nastup na Koryo Taekwondo Festivalu koji će se održati 17-18.Aprila u Rumuniji.

-Više godina unazad imamo jako dobru saradnju sa organizatorom ovog tekvondo takmičenja. Godinama unazad oni su stalni učesnici naših takmičenja i seminara, tako da nam je velika čast da su nas pozvali da nastupimo na ovoj sportskoj manifestaciji. Očekujemo kao i uvek da se naši mladi takmičari okite odličjima, ali nam je prevashodni cilj njihov kvalitetan razvoj kao mladih sportista koji tek treba da zauzmu svoja mesta u nacionalnom timu Srbije – rekao je Šejn Maglić, predsednik Beogradskog tekvondo saveza.

Povezana vest:  105 država prijavilo boksere za Svetsko prvenstvo u Beogradu

Takmičenje će pored sportskog olimpijskog tekvondoa odnosno borbi , imati i takmičenje u izvođenju atraktivnih tehnika, tačnije, izvodiće se tehnike u skoku prilikom čega će se takmičari truditi da izvedenim udarcima polome daske postavljene na odgovarajućim visinama. Ovo je izuzetno atraktivan deo takmičenja i predstavnici BTS sigurni su da će ovaj deo takmičenja ostaviti dubok utisak na sve prisutne gledaoce a takmičarima Srbije pružiti mogućnost takmičenja u još jednoj disciplini koja se ne viđa često na tekvondo takmičenjima.

Povezana vest:  Veljko Ražnatović saznao ime rivala u Moskvi

-Na ovom takmičenju plan nam je da nastupimo sa timom od 10 – tak takmičara u

mlađim selekcijama i nadamo se dobrom rezultatu kako za nas kao savez tako i

za same takmičare kojima je za sada najveća nagrada osvojena medalja – veli Maglić.