14.alasce_openTEKVONDO

14. AlSACE OPEN

Četiri medalje Orlovima

 

Proteklog vikenda takmičari Beogradskog tekvondo saveza nastupili sun a 14.Alsace Open međunarodnom tekvondo takmičenju održanom 10. – 11. aprila u centru Evropske unije francuskom gradu Strazburgu. U konkurenciji 350 takmičara iz Irana, Alžira, Švajcarske, Slovačke, Češke, Monaka, Nemačke, Austrije, klubova iz francuske, Nacionalnog tima Francuske,  Beogradski tim od 5 takmičara doneo je dve srebrne i dve bronzane medalje.

Povezana vest:  Milica Mandić: Tri naporne godine iza mene, ali sada sam srećna

Takmičenje je u seniorskoj konkurenciji održano u olimpijskim kategorijama tako da je konkurencija bila iznenađujuće jaka. Naši takmičari su u svojim kategorijama radili po tri meča gde su Andrijana Ćirić i Aleksandra Radmilović osvojile srebrne medalje, dok su Aleksandar Milanović i Svetlana Filipović osvojili treća mesta. Boris Zlatanović je imao jakog protivnika u svojoj konkurenciji, ali je radio na visokom nivou i na kraju poražen sa dva poena razlike.

Povezana vest:  Vajlder odbranio titulu svetskog prvaka, nerešeno sa Fjurijem

-Zadovoljni smo ostvarenim rezultatom i spremamo se za nove nastupe kao i za našu najveću godišnju akciju 11.Trofej Beograda koji će se održati 1.Maja u Hali sportova u Novom Beogradu. Očekujemo učešće oko 400 takmičara iz 15-tak zemalja i visok nivo takmičenja. Kao i prethodnih godina veliku zahvalnost dugujemo Gradskom sekretarijatu za sport i omladinu grada Beograda u ostvarivanju svih naših planova i programa – rekao je Šejn Maglić, predsednik Beogradskog Tekvondo Saveza.

Povezana vest:  Loznica domaćin 64. „Zlatne rukavice“