gale i milica mandic

TEKVONDO, GALEBOV TROFEJ 2013

Galebov trofej Beograda za vikend u Pioniru

 

Tradicionalni turnir u tekvondou „Galebov trofej Beograda“, 12. po redu, održaće se predstojećeg vikenda u hali Pionir uz učešće 943 takmičara iz 30 zemalja.
Najbolji kadeti, juniori i seniori Srbije i sveta, na čelu sa olimpijskom šampionkom Milicom Mandić okupiće se u Beogradu na jednom od prvih turnira ove sezone.
-Izuzetno nam je drago što se odazvao ovoliki broj takmičara jer smo kandidati za status G1 turnira. To znači da će od sledeće godine borci moći da na Galebovom Trofeju skupljaju poene za svetsku listu, ali I kvalifikacije za Olimpijske igre. Prvi put imamo veliki broj prijava i timova iz Nemačke, Engleske, Irana, Švedske, Švajcarske, Rusije, Poljske, Italije, Mađarske, Grčke, Danske i drugih zemalja – rekao je Dragan Jović iz Tekvondo kluba Galeb. 
Turnir traje dva dana, u subotu se takmiče kadeti i junior, dok u nedelju na borilišta izlaze seniori.
-Finala počinju od 19 sati. Od naših boraca prijavljeni su svi srpski olimpijci, Dragana Gladović, Damir Fejzić, Tijana Bogdanović, Ana Bajić i naravno Milica Mandić. Imaju izuzetno jaku konkurenciju, nadam se da ćemo u finalu gledati nekog našeg takmičara – dodao je Jović. 
Turnir organizuje Tekvondo klub Galeb uz podršku Ministartstva omladine i sporta i Sekretarijata grada Beograda.

Povezana vest:  KARATE, Kovačević: Sekretarijat za sport i dalje će podržavati razvoj karate sporta