milica trening

TEKVONDO
Petoro takmičara na Grand priju

Pun i jak tim Srbije izaćiće na prvi Grand pri ove godine, koji se održava u Moskvi od 14. do 16. avgusta. Turnir je G4 kategorije što znači da osvojeno prvo mesto nosi 40 bodova za olimpijsku listu, dok pravo učešća imaju 32 najbolja borca iz svake olimpijske kategorije.
Od naših takmičara učestvuju: Milica Mandić (+67), Violeta Babić (+67), Ana Bajić (-67kg) koje na tatami izlaze već u petak. Drugog dana će se boriti Tijana Bogdanović (-49kg), a trećeg Damir Fejzić (- 80kg).
-Završnica za osvajanje direktnog plasmana u Rio počinje preko Moskve, Samsuna, Mančestera i na kraju, najboljih osam će se sresti na finalu Grnad prija u Meksiku. Posle ovog takmičenja znaćemo ko je koliko bliži ili dalji od odlaska u Rijo – istakao je Dragan Jović.
Poslednje pripreme pred odlazak na Gran pri, većina reprezenracije je odradila na Galebovom letnjem kampu koji se održao u Vrnjačkoj banji od 3. do 10. avgusta. Učestvovalo je 300 ljudi, od kojih oko 100 takmičara seniorske konkurencije, boraca iz samog svetskog vrha iz preko 15 zemalja širom sveta.

Povezana vest:  JUDO, Mrvaljević eliminisan u trećem kolu