Gitarijada 02

GITARIJADA PREDSTAVLJENA TOUR OPERATERIMA IZ BUGARSKE

GITARIJADA je, kao turistički proizvod, danas uspešno predstavljena najznačajnijim bugarskim turoperatorima. Predstavnici 13 turističkih agencija, koji se nalaze na studijskom putovanju u okviru promocije turističke ponude Istočne Srbije, je sa velikom pažnjom pratilo izlaganje Perislava Ducića, direktora Ustanove Gitarijada Zaječar, koji se osvrnuo na tek proteklu 49. Gitarijadu i gostima iz Bugarske predstavio festival i sve prateće programe najdugovečnije rok manifestacije.
-U trenutku kada je završena 49. Gitarijada, počeli smo sa pripremama za 50. jubilarnu Gitarijadu. Sledeće godine imaćemo zaista velika svetska imena, a već danas mogu da vam kažem da će festival trajati 5 dana i to od 26. do 30. jula.
Svojim izlaganjem, Ducić je uspeo da podstakne veliko interesovanje za narednu, jubilarnu 50. Gitarijadu u Zaječaru.
-Mnogo mi se dopala prezentacija, impresionirana sam rečima direktora Ustanove Gitarijada, kao i programom koji ste napravili. Program garantuje ozbiljan broj publike. Sigurno je da ću ove godine Zaječar i Gitarijadu imati u svojoj turističkoj ponudi – rekla je Ilijana Mihajlova, predstavnica turističke agencije Kris Tour iz Sofije
Gitarijada predstavlja jedan od favorita, među turističkim proizvodima blaga Istočne Srbije, istaknuto je na prezentaciji.
Po podacima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, za prva 4 meseca ove godine turisti iz Bugarske su zabeležili rast od 73% u odnosu na isti period prošle godine po broju dolazaka, što je odlično polazište da se aktivno promoviše turistička ponuda istočne Srbije i time značajno poveća dolazak turista iz Bugarske na Gitarijadu.

Povezana vest:  Bojana Vunturišević i Igor Vince obećavaju nezaboravan provod za sve generacije posjetilaca na tvrđavi!