lopta u kosu

Bojan Bogdanović želi test protiv Nemačke sa Novickim

Košarkaški reprezentativac Hrvatske Bojan Bogdanović rekao je danas da bi voleo da selekcija Namačke protiv njegove ekipe u prijateljskom meču zaigra u najjačem sastavu, odnosno sa Dirkom Novickim u postavi.
Reprezentacije Hrvatske i Nemačke odigraće sutra u zagrebačkoj Areni prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo. „Voleo bih da Novicki zaigra, da ga naša publika vidi, jer se radi o jednom od najvećih evropskih košarkaša. Dobro bi bilo i zbog naše odbrane, da vidimo kako se nositi s takvim igračem“, rekao je košarkaš Hrvatske Bojan Bogdanović.
Selekcija Nemačke je danas doputovala u Zagreb predvođena jednim od najboljih evropskih košarkaša, krilnim igračem Dalasa Dirkom Novickim koji se nakon četiri godine vratio u reprezentaciju i upravo bi u Zagrebu trebalo da odigra prvu pripremnu utakmicu.
-Cilj nam je da što spremniji dočekamo početak Evropskog prvenstva, na tome radimo već desetak dana otkad smo se okupili u punom sastavu, a nadam se da će nam utakmica protiv Nemačke dati potreban impuls za Eurobasket – rekao je Perasović, prenosi Hina.
Perasović je za nemačku reprezentaciju imao samo reči hvale.
-U Dirku Novickom i Denisu Šrederu imaju dve ekstra zvezde i igra se bazira na njima. Čak i kad nisu u igri, koncepcija je napravljena tako da se misli na njih dvojicu. Mogu da igraju sa četvoricom, čak i petoricom dvometraša. Centri su im snažni i brzi, imaju dobar šut za tri poena… Istorija je pokazala da je sve moguće kad imaš Novickog – zaključio je Perasović.
Hrvatska će protiv Nemačke odigrati pripremnu utakmicu u nedelju u Bremenu, a nakon tog dvoboja Perasović će doneti odluku o konačnom spisku od 12 igrača koji će Hrvatsku predstavljati na Evropskom prvenstvu od 5. do 20. septembra.

Povezana vest:  NLB LIGA, Sutra odluka o žalbi Cibone