Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je danas da njegova ekipa na predstojeće Evropsko prvenstvo odlazi s ambicijom da osvoji jednu od medalaja, ali da ne želi da stvara pritisak pre početka priprema.

-Znamo šta nam je činiti, znamo zadatak. Ne želim da stvaram presiju, jer mislim da sam to već uradio na prethodnom sastanku. Naš karakter nam ne dozvoljava da udjemo s manjim ambicijama nego što je osvajanje medalje. Mislim da ova generacija zaslužuje da ceo ovaj period u kom smo bili zajedno, kruniše osvajanjem medalje – rekao je Djordjević novinarima na okupljanju u Beogradu.

Povezana vest:  Leo Vesterman uspešno operisan

Reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu na početku priprema za Evropsko prvenstvo, a na okupljanju se pojavilo 16 igrača, dok će se kasnije tokom dana priključiti i Milan Mačvan koji je na pregovorima s novim klubom.

-Mislim da su svi igrači imali dosta vremena da se odmore. Mislim da su puni elana i želje da krenu u ove pripreme na pravi način. Neki povrede vuku iz prvenstva, ali mislim da će za tri, četiri dana svi biti na istom i da ćemo tada krnuti s našim pripremama, znamo šta nas čeka – rekao je on.

Povezana vest:  Zvezda ubedljiva u Podgorici, sačuvala savršen učinak

Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati u Grupi D u Istanbulu sa selekcijama Turske, Velike Britanije, Rusije, Belgije i Letonije.

-Nadam se da će nam Istanbul doneti sreću, kao što je nekim našim reprezentativcima ove godine već doneo sreću – dodao je Djordjević.

Upitan da prokomentariše konkurenciju na Evropskom prvenstvu, Djordjević je kazao da će to takmičenje biti jedno od najjačih.

-Španija će doći u najjačem sastavu. Obojica Gasola su predvodnici te reprezentacije. Španija uvek ide na medalju. Imaju kontinuitet u radi i rezultatima. Francuska dolazi oslabljena, ali imaju jako dobre atlete i sistem. Litvanija će biti izuzetna, a razmišljamo još o Grčkoj, Hrvatska koja se prošle godine pokazala kao jedna od izuzetnih reprezentacija – rekao je Djordjević.

Povezana vest:  KUP RADIVOJA KORAĆA 2011, Đokić: Odigrali smo i iznad svog nivoa

Reprezentativci 23. jula putuju na Kopaonik, gde će tokom dve nedelje obaviti prvi deo priprema, a potom ih od 11. do 13. avgusta očekuje turnir „Trofej Beograda“ u Beogradu.

Posle toga izabranici selektora Djordjevića putuju na turnir u Hamburg, te u Atinu na turnir „Akropolis“. Evropsko prvenstvo održaće se od 31. avgusta do 17. septembra.