nba_novi_logo

NBA ALL STAR VIKEND

Grifin dobio zakucavanje skokom preko automobila

 

Subota je na NBA All Staru u Los Anđelesu bila rezervisana za takmičenja u zakucavanju, šutiranju trojki, ali i veštinama igrača na parketu. Sve je to zagrejavanje za utakmicu koja sledi u nedelju uveče, novi duel najboljih igrača iz Zapadne i Istočne konferencije. Ali, takmičenje u zakucavanju uvek pobudi veliki interes, pa je tako bilo i ovaj put, jer je pobedničko zakucavanje 21-godišnjeg Blejka Grifina iz Los Anđeles Klipersa uistinu bilo atraktivno.

Povezana vest:  Statistika na strani KK Crvena Zvezda

Prvi izbor drafta 2009. godine, koji ove sezone igra svoju ruki godinu, imao je celi popratni “orkestar” pri pobeđivanju DŽavalea MekGeja iz Vašingtona u finalnom duelu.

Grifin je zakucavao uz pevanje gospel hora sa strane (pevali su “I believe I can fly”), a na parket je dogurana Kia Optima u kojoj je stajao njegov saigrač iz Klipersa Baron Dejvis.

Povezana vest:  NBA VESTI, Njujork i Memfis izjednačili

Iz otvorenog automobilskog krova, koji je bio postavljen pod koš, je Baron Dejvis izbacio loptu koju je u letu uhvatio Grifin. Preskočio je automobil, zakucao, oduševio publiku i osvojio takmičenje.

Inače, u borbi za najboljeg šutera trojki izgledalo je da će dvojica veterana iz Bostona biti u završnoj borbi za pobedu. U pitanju su bili Paul Pirs i Raj Alen, koji je pre nekoliko dana srušio rekord Redžija Milera po broju trojki u karijeri. Titulu najboljeg je odneo Džejms Džons iz Majamija.

Povezana vest:  Obeleženo 40 godina KK Student iz Valjeva

Igrač Golden Stejta, Stefan Cari, je postao najbolji u “skils” takmičenju gde igrači pokazuju razne veštine po parketu. Od zakucavanja, driblinga, asistiranja i pogađanja vodoravno postavljenog koša. Kari je najbrže odradio celi test i u finalu pobedio Rasela Vestbruka iz Oklahoma Sitija.