VUJOSEVIC_ARENA_1APRILPOSLE MEČA PARTIZAN – MAKABI

Vujošević: Fantastićan uspeh

 

Prvi strateg crno belih, neprikosnoveni Duško Vujošević izjavio je posle meča, posle pobede Partizananad Makabijem, po treći put uBeogradskoj arena da su crno beli ostvarili fantastičan uspeh.

-Kada se setimo rivala sa početka takmičenja napravili smo neverovatan rezultat. Teško je dobiti i Ušće dva puta za dva dana, a kamoli Makabi. Njih je skupo koštalo što su nas potcenili pred četvrtfinalnu seriju. Opuštenije su ušli u duel sa nama i bilo je kasno da se vrate. Čestitke igračima koji su non stop posvećeni poslu. Mi ćemo biti autsajderi na Fajnal foru u Parizu, ali na to smo navikli – rekao je Vujošević.

Povezana vest:  NBA VESTI, Nova pobeda Lejkersa

Trener crno belih je nastavio:

-Da je neko rekao da će 1. aprila da se saopštava ova vest, svi bi pomislili da je to provaprilska šala. Svaka čast igračima, jako je teško igrati pod ovakvim pritiskom, hvala i navijačima na podršci. Bilo je jako teško, oni su bili pribijeni uza zid, imali su svoj očigledan kvalitet i borili su se do kraja jer su znali da je poraz za njih kraj-

Ponovo je trener Partizana naglasio da su svi mnogo potcenili i prerano otpisali crno bele.

Povezana vest:  EVROKUP, Pobeda košarkaša Zvezde u Italiji

-Sistem takmičenja i budžeti klubova čine ovaj uspeh posebnim. Ne znam kada je ekipa sa ovako malim budžetom ušla u fajnal for. Što se tiče onoga što je postignuto a postignuto je isto kao i prošlih godina. Urađeno je više od onoga što je realno. Ima puno onih koji su srećni zbog ovih uspeha i koji se raduju, ali malo je onih koji hoće da pomognu i to se mora istaći. Mi imamo mali budžet, prodajemo glavne igrače da preživimo – rekao je Vujošević i dodao da je ključni momenat na meču bio šest razlike za Makabi pri kraju druge četvrtine, koji su „crno-beli“ uspeli da anuliraju i da preokrenu.

Povezana vest:  SVETSKO PRVENSTVO- BRAZIL, 1954, Krađa zapisničkog stola

Trener poražene ekipe – Makabija, uvek nervozni Pini Geršon čestitao je Partizanu plasman na ulasku u Fajnal for.

-Prošle godine Vujošević je bio trener godine u Evroligi. I sada je uradio sjajan posao. Pre početka sezone rekao sam da jedan autsajder ide na fajnal for. Navijačima Partizana prodaćemo onih 6.000 karata, koje smo kupili za Pariz. Srpski košarkaši su dokazali da imaju veliki potencijal – istakao je Geršon.

Fajnal for održava se u Parizu od 7. do 9. maja u Parizu a parket će biti postavljen u hali Bersi.