GRUPNA_SLAVLJE_1APRILPOSLE MEČA PARTIZAN – MAKABI

Igrači: Još uvek nismo svesni uspeha

 

Košarkaši Partizana napravili su neverovatan uspeh plasmanom na završni turnir Evrolige u Parizu. Igrači su posle trećeg trijumfa u seriji nad Makabijem bili gotovo jednoglasni da još uvek nisu svesni šta se dogodilo, ali da su sigurni da će na Fajnal foru igrati kao i do sada – dajući sve od sebe.

Kapiten Petar Božić izjavio je da još uvek nije svestan šta se dogodilo.

-Nemam tu svest koliko smo veliki uspeh napravili i nadam se da dugo neću biti svestan toga. Naš uspeh ove godine, pogotovo u Evroligi, gde smo oduševljavali pre svega našu publiku, zasniva se na tome što smo sve vreme bili sa obe noge na zemlji, ali smo istovremeno imali svoje nade, ambicije i snove.

Božić je rekao da je svestan šta njegovu ekipu očekuje u Parizu, ali je naglasio da se ništa neće promeniti u odnosu prema igri, da će se i dalje raditi kao do sada.

-Daleko je još Pariz. Znamo šta nas čeka tamo. To je takmičenje gde svako ima šansu, pa i mi. Plasmanom na Fajnal for ispunili smo samo deo sna. Ima još da se igra, ići ćemo svom snagom. Ne obraćamo pažnju na to šta drugi kažu, da smo među najboljima u Evropi, iako smo sada i zvanično među četiri. Naše je da igramo, a drugi neka hvale – završio je kapiten Partizana.

Povezana vest:  Aleksandru Aranitoviću MVP titula

Dušan Kecman će biti jedini košarkaš koji će ove godine imati priliku da odbrani titulu prvaka Evrope.

-Stvarno veliki uspeh. Ne znam kako ga objasniti i opisati, pogotovo u okolnostima u kojima smo krenuli sezonu. Napravili smo veliki uspeh ‘brejkom’ u Tel Avivu i znali smo da imamo šansu da ostvarimo istorijski uspeh. Hvala svima, ne mogu da nađem reči da se zahvalim igračima, stručnom štabu, navijačima.

MEKEJLEB_PARTIZAN_MAKABI_DRUGANajefikasniji igrač utakmice, Bo MekKejleb, veruje da njegov tim ima šanse u Parizu.

-Nikad nisam mislio da ćemo biti ovde, ali tu smo. Ne znam šta da kažem, ovde smo. Imamo šanse u Parizu. Igrali smo protiv Olimpijakosa u regularnom delu sezone, poznati su nam. Nastavićemo da se borimo i igramo i videćemo šta ćemo dobiti time.

Povezana vest:  Đilas: Nije se postavljalo pitanje Ivkovićevog ostanka

Plejmejker Partizana Aleksandar Rašić takođe još uvek nije svestan uspeha ‘crno-belih’.

-Mislim još nismo svesni kakav smo uspeh napravili. Tako radimo cele sezone, igramo utakmicu po utakmicu, spremamo se protiv svakog protivnika podjednako. Protiv svakoga igramo isto, pa možda nismo ni svesni šta smo uradili ove godine u Evroligi. Idemo na Fajnal for, borićemo se kao i svaki put na svakoj utakmici i videćemo šta će da bude. Nećemo se predavati – rekao je Rašić.

Jan Veseli je rekao da se ekipa, nakon prve pobede u Izraelu, u Beograd vratila sa samopouzdanjem da može da pobedi u oba meča na domaćem terenu.

-Dobili smo tamo u Tel Avivu jednu utakmicu i to je odlučilo. Došli smo u Beograd sa rezultatom 1:1, i imali smo samopouzdanje da dobijemo dve utakmice kod kuće.

Partizan u Parizu u polufinalu igra sa Olimpijakosom i mladi Čeh je rekao da se upravo posle pobede nad timom iz Pireja sezona prelomila u pozitivnom smislu.

Povezana vest:  Kapičić iznenađen odlaskom Ivkovića

-Nećemo tamo otići da bi se lako predali. Možda smo autsajderi, ali idemo da se borimo, videćemo šta će biti. Na početku sezone je bilo teško, kasno smo se kompletirali… I onda kada smo dobili Olimpijakos, tada je sezona u stvari počela i tada smo počeli da igramo dobro.

Centar Slavko Vraneš je rekao da je tim od starta verovao u pobedu.

-Mislim da još niko nije shvatio šta smo uradili. Ovo je jedan veliki korak koji je Partizan napravio posle dugog niza godina, plasman na Fajnal for. Što se tiče publike, atmosfera je bila fenomenalna. Mi smo od početka do kraja verovali u pobedu. Nismo nijednog trenutka posustajali, ispravljali smo jedni drugima greške, pokrivali igrače. Posle svega što smo prošli, svih utakmica, teških pobeda, teških poraza, uspeli smo da odemo i korak dalje.

Završni turnir Evrolige igra se od sedmog do devetog maja u Parizu, i pored Partizana učestvovaće CSKA, Barselona i Olimpijakos.