publika-cz-real

Navijači polako pune Arenu, nema incidenata

Navijači Crvene zvezde polako pristižu u beogradsku Kombank arenu na meč košarkaške Evrolige protiv Galatasaraja, a dva sata uoči susreta nema mnogo gužve i atmosfera je mirna.
Primećen je veći broj pripadnika policije pošto su preduzete opsežne mere bezbednosti, s obzirom da je proglašena utakmica visokog rizika nakon tragičnog incidenta u novembru u Istanbulu, gde su pristalice turskog kluba ubile navijača crveno-belih Marka Ivkovića uoči susreta dva tima u grupnoj fazi Evrolige.
Veći broj navijača Crvene zvezde stigao je u dvoranu u majicama sa likom stradalog Ivkovićana na kojima je natpis „Živiš“.
Oko Kombank arene sve protiče u redu i nema nikakvih inicidenata.
Za predstojeći meč vlada veliko interesovanje i navijači će uskoro ispuniti dvoranu, pošto su sve ulaznice rasprodate još u sredu za manje od dva sata.
Evroliga je zbog ubistva Ivkovića ranije odlučila da zabrani turskim navijačima dolazak u Beograd, a pristalicma Crvene zvezde na revanš Top 16 faze u Istanbulu, ali je rukovodstvo Crvene zvezde u saradnji s nadležnim organima ipak preduzelo velike mere bezbednosti kako bi meč protekao u najboljem redu i u sportskoj atmosferi.
Uz vođstvo crveno-belih, apel navijačima uputio je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kao i kapiteni timova, Luka Mitrović i Sinan Guler, kako se tragedija iz Istanbula nikad ne bi ponovila.
Suprotno uobičajenoj praksi, ekspedicija turskog kluba iz bezbednosnih razloga doputovala je u Beograd čarter letom na dan odigravanja utakmice.
Meč 3. kola E grupe Top 16 faze Evrolige između Crvene zvezde i Galatasaraja igra se večeras u Kombank areni od 21 sat.

Povezana vest:  Danilović: Skretanje pažnje neistinama