tijana-zlato jp

TEKVONDO
Tijana Bogdanović zlatna na juniorskom EP u Letoniji

Tijana Bogdanović (do 49kg) je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore u Letoniji, Riga (22. do 25. oktobra). Posle četiri pobede, Tijana je ponovila uspeh od pre dve godine, I Srbiji donela novu zlatnu medalju.
Ona je u finalu savladala Ruskinju Angleinu Lušnjikovu sa 7:1. U polufinalu je bila bolja od Špankinje Lidije Garsije 5:2, u četvrtfinalu Italijanku Kjimeti 10:2. Pre toga je pobedila Tarvidu iz Letonije 10:2, I Ukrajinku Ulčvik 12:0.
Samo dva dana ranije, Nikola Djurdjević (do 63kg) osvojio je srebrnu medalju.
Posle izuzetno uspešne sezone u seniorskoj konkurenciji, Tijana je otišla da pomogne drugarima iz juniorske reprezentacije i da se zvanično oprosti od juniorske konkurencije. Na najbolji mogući način je to i uradila osvojivši zlatnu medalju, I to po drugi put.
-Nije bilo lako osvojiti juniorsko evropsko zlato, svi su došli spremni I sa istim ciljevima, ali drago mi je da sam uspela da po drugi put osvojim zlato. Poslednja godina u juniorima se završila na najbolji mogući način. Ovo je samo još jedna stanica na putu za Rio kroz koji me vode moji treneri, prijatelji I porodica kojima sam beskonačno zahvalna – rekla je Tijana koju je predvodio trener Uroš Todorović. – Posebno mi je drago što u timu imamo još jednu medalju, srebro Nikole Djurdjevića I nadam se da će mlađi od nas sledećih godina ponavljati uspehe.
Tijana već u sredu putuje u Egipat na pripreme sa Milicom Mandić I Draganom Jovićem, kao deo priprema za evropske kvalifikacije, a zatim će da putuje na finalni grand prix u Meksiko, takodje sa Milicom I Draganom kako nastavila pripreme bez prekida.

Povezana vest:  OI 2016, Damjanović: Viktor je mogao više da pruži