medalje ep do 21

TEKVONDO
Četiri medalje za Srbiju na EP za mlade seniore

Posle dve bronzane medalje Sare Damnjanović (do 49kg) I Iris Jović Vujaković (do 62kg) na Evropskom prvenstvu do 21 godine koje se održava u Rumuniji, poslednjeg takmičarskog dana osvojene su još dve! Ana Bajić (do 73kg) osvojila je drugo mesto, dok je Aleksandar Djoric (+87kg) zauzeo treće.

Povezana vest:  Sombor domaćin 63. „Zlatne rukavice“ pod strogim merama zaštite, juniori kreću u borbe za medalje u Sofij

Ana je savladala na startu Crnogorku Popović sa 12:0, zatim Martines iz Španije sa 10:4, dok je u finalu poražena od Turkinje Kus 0:1.

-Dve ubedljive pobede i finale saTurkinjom je dobar rezultat. Bolja sam od nje, u to sam uvrena, izgubila sam nesrećno na zlatni bod I zbog toga sam razocarana! – iskrena je Ana.

Đorić je pobedio Nemca Lenkevica 10:9, ali je u polufinalu izgubio od Francuza Jazidija sa 18:6.

Povezana vest:  Vučić održao reč bokserima!

-Bronzana medalja za mene je prva sa evropskog prvenstva, daje mi veliku motivaciju za dalji rad. Zahvaljujem se treneru Borisu, svima u mom klubu i svim mojim drugarima iz reprezentacije na podršci – istakao je Aleksandar.

Boris Gorjup, jedan od trenera mlade I perspektivne reprezentacije, zadovoljan je učinkom poslednjeg dana u Rumuniji.

– Četiri medalje na evropskom prvenstvu, tri bronze i jedno srebro, četiri do deset takmičara, sve u svemu sjajan rezultat za srpski tim. Ostaje žal za zlatom Ane Bajić, ali Ana je sjajna takmicarka koja nas uvek obraduje medaljom. Jako smo srećni, veliki uspeh ovog podmladjenog tima, čestitam svima – istakao je Gorjup.

Povezana vest:  Memićeva ubedljiva pobeda na startu EP u Beogradu