damir fejzic desno

TEKVONDO
Tim za evropske kvalifikacije otputovao u Istanbul

Evropske kvalifikacija u tekvondu za Olimpijske igre 2016, održaće se 16. I 17. januara u Istanbulu. Nacionalni tim Srbije ovog puta putuje sa tri člana: Tijana Bogdanović (do 49kg), Miloš Gladović (do 58kg) i Damir Fejzić (do 68kg). Milica Mandić (+68kg) se već direktno kvalifikovala za OI u Brazilu, kao druga na olimpijskoj listi.
Ekipu u Tursku predvode Dragan Jović i Mario Dujić.
Tijana, iako još uvek nema 18 godina, tokom 2015. imala je izuzetne rezultate u seniorskoj konkurenciji. Evropsko srebro, svetska bronza, medalje sa Grand pri turnira, srebro na Evropskim igrama, kao I niz medalja sa međunarodnih turnira.
Evropske kvalifikacije su poslednji turnir na kome takmičari sa ovog kontinenta mogu da izbore vizu za OI.
– Činjenica da nema popravnog pravi dodatni pritisak i na takmičare i na stručni tim. Posle dvomesečnih priprema idemo u Istanbul sa verom u sebe i svoj kvalitet. Sva tri takmičara su izuzetno kvalitetna i svako od njih se može kvalifikovati. Takodje, pobede koje su ostvarivali u prethodnoj godini ne smeju da nas uspavaju i omekšaju u ostvarivanju cilja. Svesni smo da svi dolaze izuzetno spremni, motivisani i svako malo opuštanje može da nas košta odlaska u Rio. Videćemo konačan žreb i onda ćemo napraviti i poslednje taktičke pripreme – ističe Dragan Jović koji je sa Tijanom analizirao sve protivnice prijavljene za kvalifikacije. – Moguće je da zbog poslednjh terorističkih napada neko i ne dodje na turnir, što bi značilo i drugačiji žreb, koji je inače dirigovan prema olimpijskom renkingu.
Damir je već 2012. učestvovao na Olimpijskim igrama u Londonu, a iako nije uspeo da se domogne medalje za novu priliku moraće da se izboru u Istanbulu. Miloš je takođe bio izuzetno dominantan tokom prethodne dve godine I rezultatima se izborio za mesto u timu na kvalifikacijama. Momci su zajedno trenirali protekle dve nedelje I to na dve lokacije.
-Pripremali smo se u Mariboru i u Vršcu, a učestvovali su takmičari iz Sarajeva i domaćih klubova iz Srbije. Miloš, iako iz Šapca, sve vreme je trenirao u Vršcu sa Damirom. Urađena je analiza Fejzićevih i Gladovićevih protivnika. Veliki akcenat je dat na radu sa elektronikom, jer po prvi put smo sada radili sa elektronskom kacigom na trening, a ne kao do sada na samom takmičenju. Nadamo se dobrom rezultatu na samim kvalifikacijama, i da ćemo uz Milicu imati jos tri takmičara u Riju – rekao je Mario Dujić, trener seniorske ekipe.

Povezana vest:  OI 2016, Štefanek u finalu Olimpijskih igara