milica nikolic

Milica Nikolić osvojila drugo mesto na džudo kupu u Bugarskoj

Reprezentativka Srbije u džudou Milica Nikolić zauzela je danas drugo mesto na prvom ovogodišnjem Evropskom openu u Sofiji u kategoriji do 48 kilograma.
Nikolićeva, džudistkinja Crvene zvezde, ostvarila je tri pobede. U meču kojim je otvorila učešće na prvenstvu u Sofiji protiv Ruskinje Anastasije Pavlenko trijumfovala je „vazari“ tehnikom, a zatim i iponom za pobedu.Pobednički niz nastavila je u duelu sa Rumunkom Monikom Ungureanu, a u polufinalu je savladala Izraelku Minsker Noa „vazari“ tehnikom, dok je u neizvesnom finalu poražena od Ruskinje Marije Persidsakaje
-Borbu za zlato sam sasvim sigurno trebalo bolje da odradim, ali sledeći put ja pobeđujem. Ipak ne mogu da budem nezadovoljna ostvarenim. Srebro u odličnoj konkurenciji zaista vrhunskih takmičarki je odličan rezultat – rekla je Nikolić.
Aktuelna šampionka Evrope do 23 godine je rezultatom u Sofiji osvojila i 60 bodova za olimpijsku normu.
-Svesna sam šta znače ovakvi rezultati u olimpijskoj godini. Ipak ja ne sabiram bodove, fokusirana sam na svako takmičenje i na vrhunski rezultat. Sve ostalo dolazi samo po sebi istakla – rekla je Nikolić.

Povezana vest:  CFL – DOGAĐAJ NA SVETSKOM NIVOU: ZAVRŠENO ZVANIČNO MERENJE BORACA PRED NAJVEĆI BORILAČKI SPEKTAKL NA NAŠIM PROSTORIMA