milica i tijana opusteno

TEKVONDO
Milica Mandić srebrna na Fujairah Openu

Na prvom test turniru u sezoni, Fujairah Open (G2 kategorije) koji se održao 23. I 24. februara u UAE, Milica Mandić (-73kg) osvojila je srebrnu medalju, dok je Tijana Bogdanović (do 53kg) izgubila u četvrtfinalu. Aktuelna olimpijska pampionka je u polufinalu savladala Grkinju sa 12:0, dok je u finalu poražena 10:5 od Norvežanke.

-Ovo je prvi turnir u sezoni. Miličine borbe su dobra najava za nastavak sezone, odlična je bila u polufinalu, pa i finalu. Ne volim da prebacujem poraz na sudije ali je ovog puta sudija za video riplejom mnogo grešio. Tri udarca u glavu su nam uglovne sudije priznale ali je uvek na video ripleju sudija ti poništavao. Tako je finale završeno 10-5 za Norvežanku Tinu Skar. Inače je Tina u dobrom nizu već nekoliko turnira, bila je prva na kvalifikacijam u Istanbulu. Bez obzira na poraz jako sam zadovoljan prikazanim od strane Milice –ističe Dragan Jović.

Povezana vest:  AMERICAN TOP TEAM OD SADA U ZAGREBU, DOLAZI AMERIČKA MMA LEGENDA - CONAN SILVEIRA!

Mlada uzdanica srpskog, ali I svetskog tekvondoa, Tijana je na startu bila bolja 6:4 od Kazahtanke, dok je u drugom kolu izgubila od Tajlandjanke na zlatan bod, inače petoj na olimpijskoj listi. Bogdanovićeva se na ovom turniru borila u težoj kategoriji nego inače.

– Što se Tijane tiče, mislim da joj treba još odmora. Sa stručnim timom ćemo napraviti analizu i doneti odluku posle Luxora kojim putem ću voditi Tijanu do Rija. Imala je izuzetno tešku prethodnu godinu, a na kraju i kvalifikacije za OI. Ima samo 17 god i ovo je sve očekivano. Biće sve to ok kada bude bilo i najvažnije – ističe Jović. – Iako je van forme i pored sjajne protivnice Tijana je izgubila u izjednačenoj borbi na zlatni bod. U regularnom delu je bilo 4-4.

Povezana vest:  Veljko Ražnatović 7. septembra boksuje u Kanadi