milos medalja

TEKVONDO
Miloš Gladović i Damir Fejzić zlatni na President kupu

Na međunarodnom turniru President Kup kategorije G2, koji se održao od 7 do 10 aprila u Bonu, Srbija je osvojila 12 medalja! To je izuzetan rezultat za našu zemlju, budući da je ovo jedan od najjačih turnira u Evropi. Učestvovalo je 1600 takmičara, a Srbija je osvojila treće mesto u ekipnoj konkurenciji u muškim seniorima.

Povezana vest:  Srpski kadeti u borbi za evropske medalje u Mariboru

U seniorskoj konkurenciji Miloš Gladović (do 58kg) osvojio je zlatnu medalju, dok je Sara Damnjanović (do 49kg) bila treća, kao i Draško Jovanov (do 87kg). Ana Bajić (+73kg) osvojila je srebrnu medalju, a na putu do finala pobedila je izuzetne takmičarke! U kadetskoj konkurenciji, Nevena Jokanović (do 59kg) osvojila je takodje srebrnu medalju.
Trećeg i četvrtog takmičarskog dana od kadeta Jovana Mušicki (do 44kg) je osvojila zlatnu medalju, a Luka stanojlović (do 52kg) srebro. Stefan Takov (do 61kg) bio je drugi, kao i Aleksandra Perišić (do 55kg) i Mihajlo Radak (+65kg). Andrea Grbić (do 51kg) osvojila je srebrnu medalju. Od seniora Damir Fejzić se okitio veoma bitno zlatnom medaljom,.

Povezana vest:  TEKVONDO, Milica Mandić zlatna u Španiji

President Kup je kvalifikacioni turnir za Evropsko seniorsko prvenstvo I Evropsko kadetsko prvenstvo 2016. Osvajači medalja se direktno plasiraju na EP, tako da reprezentacija ima mogućnost da vodi čak dva predstavnika po kategoriji. Takođe, osvajač zlatne medalje nosi čak 20 bodova, budući da je President Kup G2 kategorije.