Obavljen je žreb za prve borbe na Olimpijskim igrama u rvanju. Prvi će na strunjaču momci u grčko rimskom stilu a Srbiju će prvog dana predstavljati dvojica srpskih boraca.

Senćani – Kristijan Fris (do 59 kg) i Viktor Nemeš (do 75 kg) prošli su lekarsku kontrolu i merenje a žreb je, gledano sa strane, blago naklonjen srpskim takmičarima.

Obojica su izbegli kvalifikacije a Fris će se u prvom kolu (osmina finala) sastati sa predstavnikom Uzbekistana Elmuratom Tasmuradovim. U koliko pređe ovu prepreku, protivnika ruske škole rvanja, Fris će se u četvrt finalu sastati sa boljim iz duela Choi Won Yun (Severna Korea) i Mahmoud Fahmy Haithen (Egipat).

Povezana vest:  Prašović iz Beograda otišao u London po svetsku titulu!

U polufinalu bi Fris išao na jednog od četvorice sledećih rvača: Molina Borrero Ismael (Kuba) – Arsen Eraliev (Kirgistan)  i Andreas Roberto Montano Arroyo (Ekvador) – Wang Lumin (Kina). Naravno, najverovatnije da bi u polufinalu Fris čekao boljeg iz duela Kuba – Kina.

Viktor Nemeš u kategoriji do 75 kilograma će se u osmini finala sastati sa Uzbekistancem Dilshodjon Turdiev. Ne i trebalo za Nemeša da to bude problem a u četvrtini finala bi Nemeš mogao da rve sa boljim iz duela Mark Overgaard Madsen (Danska) i Saeid Morad Abdvali (Iran). U koliko pređe i ovu prepreku Nemeš bi u polufinalu rvao sa nekim od rvača koji se takmičio u kvalifikacijama, a to su predstavnici sledećih zemalja: Azerbjedžan, Egipat, Kolumbija, Mađarska, Gruzija, Kazahstan, Bugarska, Jermenija, što može, slobodno da se kaže, sa nekim iz rvačkih zemalja.

Povezana vest:  TEKVONDO, Polaganje za majstorska zvanja

Ipak, iako je sve lakše na papiru ostaje da se vidi kako će dvojica od trojice srpskih orlova sutra nastupiti na rvačkom turniru.