zecevic_i_strika_na_sp_u_pekinguKARATE

SVETSKE BORILAČKE IGRE U PEKINGU

Katarina Strika bez medalje

 

U Pekingu, na prvim Sportakord svetskim borilačkim igrama, na programu su bili eliminacioni i polufinalni mečevi u karateu. Naša zemlja je u ovom sportu imala jednog predstavnika – Katarinu Striku, bronzanu sa Svetskog prvenstva 2008. u Japanu.

Strika se takkmičila u borbama do 55kg i ostala bez medalje. Karatistkinja beogradskog Soko Štarka bila je u grupi „A“ sa Ejmi Mbaje iz Singapura i Kolumbijkom Stelom Maris Martinez.

Povezana vest:  Vajlder prihvatio poziv Džošue za veliki bokserski meč

U prvom kolu pobedila je reprezentativku Senegala 1:0, ali je potom istim rezultatom izgubila od Kolumbijke. Kao drugoplasirana u grupi „A” obezbedila je mesto u polufinalu gde je radila protiv Hrvatice Jelene Kovačević. Usledio je novi poraz (1:0). U meču za bronzu Strika je odmerila snage sa Makedonkom Natašom Ilievskom i poražena je 4:1 čime je zauzela 4. mesto na prvim Sportakord borilačkim igrama u Pekingu.

Povezana vest:  Konovalov ponovo šampion sveta

–  Strika je dala sve od sebe i to je najvažnije. Ostaje žal što nije zabeležila dobar plasman kao na Svetskom prvenstvu pre dve godine, ali je ovo takmičenje bila dobra provera za nju pred Svetsko prvenstvo koje će se krajem oktobra održati u Beogradu – rekao Miodrag Zečević.

Bronza je pripala Makedonki Nataši Ilievski, dok će se za zlato boriti Hrvatica Jelena Kovačević i Kolumbijka Stela Maris Martinez.

Povezana vest:  Srpski bokseri osigurali pet medalja na EP u Budvi