Kako sada stvari stoje Zoran Ćendić – najtrofejniji je generalni sekretar u novijoj sportskoj srpskoj istoriji. Prvi operativac Tekvondo asocijacije Srbije iz Londona je dočekao zlatnu Milicu Mandić a sada dočekuje srebrnu TIjanu Bogdanović a još ostaje da na tatami stane branilac zlatnog odličja Milica Mandić.

Posle borbe, suspenzije Saveza srpski tekvondo je nastavio da zlatnim slovima piše istoriju srpskog sporta.

Povezana vest:  TEKVONOD, Milica i Tijana zlatne, Nađa i Serđa bronzane

-Glavni trener reprezentacije i kluba Galeb Dragan Gale Jović izuzetno je pripremio Tijanu Bogdanović za današnji nastup na Igrama u Riju. Ovo je rezultat koji je Tekvondo asocijacija Srbije očekivala. Naime, posle uspeha Milice Mandić u Londonu 2012 plan je bio da imamo četvoro takmičara u Riju ali se ispostavilo da odu samo Tijana Bogdanović i Milica Mandić ali i da se popnu na pobedničko postolje. Verovali smo da će se rezultat iz Londona ponoviti jer je Jović izuzetan stručnjak koji vrhunski priprema reprezentativce – rekao je Ćendić.

Povezana vest:  Četiri zlata za Srbiju u Zagrebu

Uz tekvondo medalju je osvojio i Davor Štefanek.

-Čestitamo Ivani Španović na izuzetnom rezultatu, na bronzanoj medalji u skoku u dalj aličestitamo i Štefaneku i Rvačkom savezu  na osvajanju zlatne medalje. Njegovo zlato i večerašnji uspeh Tijane Bogdanović je veliki pomak u srpskom sportu pogotovo u borilačkim i nadam se da će nas do kraja Olimpijade mnogi obradovati – rekao je Ćendić.

Povezana vest:  BOKS, Hukić: Želim revanš protiv Glovackog u septembru