Osvajačica srebrne olimpijske medalje u tekvondou Tijana Bogdanović rekla je danas da je ponosna na svoj rezultat u Rio de Žaneiru i dodala da se trud isplati.

-Moram da se zahvalim treneru i Milici Mandić ceo zajednički put, sa njima sam dve godine i naučila sam da prvo treba da poštujem sebe i druge, da budem disciplinovana i da će rad isplatiti. Kada imaš san on može da se ispuni uz veliko odricanje. Milica je velika šampionka u svakom smislu, mnogo mi je pomogla i ona ima deo ove medalje – rekla je Tijana Bogdanović novinarima na aerodromu Nikola Tesla.

Deo olimpijskog tima Srbije doputovao je danas u Beograd iz Rija sa Olimpijskih igara. Tijana Bogdanović osvojila je srebrnu medalju, Milica Mandić koja je branila zlato iz Londona eliminisana je u četvrtfinalu.

Povezana vest:  Zahuktala se 40. Vojvođanska Zlatna rukavica

Bogdanović je na ceremoniji zatvaranja nosila zastavu Srbije.

-Srce mi je puno. To je bila velika čast i odgovornost. Osvajači zlatnih medalja nisu bili na ceremoniji, pa je meni pripala čast. Ponosna sam na ceo naš tim i što se rad isplatio. Olimpijske igre su za mene veliko iskustvo – rekla je ona.

Reprezentativka Milica Mandić čestitala je Tijani Bogdanović na medalji i emotivnom obraćanju rekla je da oseća da je i ona deo te medalje.

-Osećam kao da sam deo medalje. Mi smo jedan tim. Ja nisam uspela da je osvojim, nisam se osećala komforno u onome šta je trebalo da uradim i to je presudilo. Otišla sam spremna, sa željom da osvojim medalju. Desilo se nešto što nisam mogla da prevazidjem u borbi. Slede mi novi izazovi, turniri, da se kvalifikujem na naredne Olimpijske igre i u Tokiju uradim nešto što sada nisam uradila – rekla je Mandić.

Trener tekvondistkinja Dragan Jović rekao je da se u Riju dogodilo ono što je on duže vreme najavljivao.

Povezana vest:  MMA DOPING KONTROLA, Overeem prošao doping test!

-Sport je čudo, mora mnogo da se radi za rezultat i stvari mogu brzo da se preokrenu. Zadovoljan sam srebrom, ali ostaje žal za zlatom. Svi su priznali da je Tijanina protivnica u finalu pala, ali ništa nije moglo da se promeni. Prvi meč Mandićeve je bio psihički teži od drugog, srce je htelo ali noge nisu mogle dalje i tu smo stali. Njena protivnica nije uspela da dodje do finala i obezbedi Milici repesaž. Ostaje nam da se spremamo za Tokio – rekao je Jović.

Povezana vest:  TEKVONDO, Novi nastup takmičara Tekvondo kluba "Beograd"

On je naveo da je Mandićeva bila spremna za takmičenje i da bi bilo neozbiljno da je poveo na turnir povredjenu.

-Šaka nije bila dovoljno pripremljena za tehniku, imali smo loš momenat, šaka nije radila i to je razlog poraza – rekao je on.

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Djordje Višacki čestitao je olimpijskom timu zbog rezultata i rekao da ih ne bi bilo bez sistemskog finansiranja sporta.