Srpski rvač Aleksandar Maksimović, doskorašnji član beogradskog Partizana potpisao je novi ugovor. Maksimović je promenio dres i iz crno belog prešao u plavo bele – ekipu Spartaka iz Subotice. Aleksandar Veliki je ugovor potpisao u petak a iako nije bio zadovoljan što odlazi iz Humske 1 kaže da mu je sada lakše jer će imati uslove kakve je u Partizanu nije mogao ni da sanja.

Povezana vest:  Pobeda Nine Radovanović na startu bokserskog turnira na OI

Podsećanja radi Maksimović je osvajač velikog broja medalja. Peo se na pobedničko postolje od kadetske konkurencije a poslednje odličje uzeo je u martu ove godine na Evropskom prvenstvu kada je bio drugi u kategoriji do 71 kilograma.

-Šta da kažem! Zadovoljan sam što sam prešao u Spartak iz Subotice. Obezbedili su mi uslove o kakvima u Partizanu nisam ni mogao da sanjam a to sam zaslužio da imam. Vidi se da su ozbiljan klub i da ozbiljno gledaju na svoje takmičare. Ne obećavaju nešto što ne mogu da ispune – rekao je Maksimović.

O, sada već bivšem klubu Maksimović nije hteo mnogo da priča.

Povezana vest:  Lagator u znaku finala Bokserske Super lige Srbije – Loznica dočekuje Krstaše

-Partizan je veliki klub. Bili smo osvajači Kupa Evrope u grčko rimskom stilu. Od osvojene medalje u Rigi u martu nisam dobio nagradu od kluba ni od Sportskog društva, a trebalo je, a prošlu celu godinu nisam primio stipendiju. Sportsko društvo ne zanima što jedan ovakav sportista odlazi iz kluba. Nadam se da ću i sa Spartakom nastaviti pobednički niz osvajanjem medalja na velikim takmičenjima – rekao je na kraju Maksimović.

Povezana vest:  TEKVONDO, Održan 13. Galebov Trofej Beograda